Erzurum Haber Girişi : 18 Şubat 2013 19:20

Erzurum'daki terör örgütü davasında karar

Erzurum'daki terör örgütü davasında karar
Türkiye Komünist Partisi (TKP/ML) terör örgütü üyesi ‘Yılmaz’ kod adlı Ali Çelik’e yardım ve yataklık ettikleri öne sürülen 4 kişi, toplamda 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Tunceli'nin  Ovacık  İlçesi Büyükköy kırsalında örgüt mensupları arasındaki hesaplaşmada ağır yaralanan Türkiye Komünist Partisi (TKP/ML) MKP-HKO (Maoist Komünist Parti/Halk Kurtuluş Ordusu) terör örgütü üyesi "Yılmaz" kod Ali Çelik'i tedavi ettirmek için İstanbul'a götürmeye çalışan taksi şoförleri Ayhan Memişoğlu, Zeki Yıldız, Cankat Keser ve Nuruvan Dinler, ‘Terör Örgütü Üyesi olmaksızın, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçlarından TCK  314-2 ve 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasası kapsamında’ toplam 13 yıl 4 ay 21 gün hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu sanık zeki Yıldız ise verilen ceza hükmü ile birlikte tahliye edildi.

YARALI MKP-HKO ÜYESİ ERZİNCAN'DA ÖLDÜ-

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 21 Haziran 2012 tarihinde kırsal alandan alınarak, Ali Memişoğlu yönetimindeki 62 AF 025 plakalı araçla götürülürken gece yarısı 00.30 sıralarında Erzincan girişinde baygın halde ve karın bölgesinden yaralı olarak ele geçirilen Ali Çelik, Erincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde  yaşamını yitirmişti.

7.5 YIL İLE 15 YIL ARASINDA HAPİS CEZASI İSTENİYORDU.

MKP-HKO "Halkın Kurtuluş Ordusu' Terör Örgütüne Üyesi olmak suçundan Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan sanıklardan Zeki Yıldız, (31), Nuruvan Dinler (29), taksi şoförü Cankat Keser (30), Ayhan Memişoğlu, (25) hakkında TCK 314/2 maddesi kapsamında 7.5 yıl ila 15 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

İDDİANAMEDEN:


Duruşmada, tutuklu yargılanan Zeki Yıldız ile arkadaş olduğunu ifade eden tutuklu Nuruvan Dinler, suçlamaları kabul etmedi. Dinler, "Ben kimseyi tanımam, kimseyle de telefonla konuşmadım. Sadece erkek arkadaşım Zeki Yıldız ile mesajlarımız var. Ovacık küçük bir yer olduğu için bazen gezmeye, çay içmeye bile Erzincan'a veya Tunceli'ye gideriz. Olay günüde, Zeki, 'Hadi Erzincan'a birlikte gidelim' teklifinde bulundu. Yanına gittim yola çıktık. Araçta ne olduğunu ne götürüldüğünü kesinlikle bilmiyordum. Hatta şoför Cankat'ın bir süre yanında oturdum. Bana bir sürpriz yapılacağı düşüncesiyle merak etmedim. Kesinlikle suça konu olan kişi ile bir irtibatım yoktur. Pülümür'e varana kadar şüphelenmedim. Zeki'nin araçtan inmesinden sonra, bir şeyler olduğunu anladım" dedi.

-"TEMBİHLEYİNCE ŞÜPHELENDİM"-


Olayda , yaralı teröristin taşındığı araca öncülük yapan taksi şoförü Cankat Keser ise kendisini şöyle savundu:
"Zeki benim arkadaşım. Olay günü kız arkadaşıyla kendilerini Erzincan'a götürmemi istedi. Arkadaki araçta kimin olduğunu ne götürüldüğünü kesinlikle görmedim. Yol kontrolü sırasında Zeki araçtan ayrılarak "Nuruvan ile sevgili olduğunuzu ve beni gördüğünüzü kesinlikle kimseye söylemeyin' diye tembihledi. O zaman şüphelendim. Ben yaklaşık 10 yıldır taksicilik yaparak geçimimi sağlıyorum. Benim terör örgütü ile bir bağlantım yok" dedi.

"CEBİME 7 BİN 500 LİRA PARA VERDİLER"-

Örgüt üyeleri tarafından götürüldüğü Erzincan'da kaldırıldığı hastanede ölen Ali Çelik'i İstanbul'a götürmeye çalışan tutuklu sanık Zeki Yıldız ise Gümüşhane Cezaevi'ndeki cezaevi aracı yetersizliği nedeniyle duruşmaya getirilemedi.

Erzurum TMK 10. Madde ile yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade veren Zeki Yıldız, ölen terörist Ali Çelik'i İstanbul'a götürmek için tanımadığı bir örgüt üyesi tarafından cebine 7 bin 750 lira verilip, tehdit edildiğini itiraf etti. Çelik,"Ovacık'ta çiftçilik yaparak geçimimi sağlıyorum. Bizim köy ormana yakın olduğu için büyükbaş hayvanları almaya gittiğim sırada köyün alt kısmında arazide zayıf orta boylu bir kişi, 'Yaralımız var, bunu hastaneye götüreceksin' diye teklifte bulundu. Ben de babamın yatalak olduğunu ve götüremeyeceğimi söyledim. Bana "İstanbul'a götüreceksin' diye tehditte bulundu. Cebinden çıkardığı 7 bin 750 lirayı vererek "Tunceli'ye kadar git, oradan diğer araca geçeceksin' dedi. Nuran'ı yanıma alarak, Cankat Keser'in aracı ile yola çıktık. Yolda Ayhan Memişoğlu'nu ve aracını gördüm. Araçtaki yaralıya da bir şey sormadım. Örgütlerden köylü olarak korkuyoruz. Daha iki ay öncesi iki vatandaşın örgüt tarafından sorgulanması için götürüldüğünü duyduk. Örgüt üyeleri, "devlet ajanı' diyerek insanları öldürmekten çekinmiyorlar. Bu nedenle korku ile hareket ettim, halen korkuyorum" şeklinde konuştu.

İKİ  ASKER, BİR POLİS MEMURUNUN ŞEHİT EDİLMESİ OLAYINA KARIŞMIŞ-

Erzurum TMK 10. Madde ile Yetkili Cumhuriyet  Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede yaralı olarak İstanbul'a götürülmek istenen terörist "Yılmaz' Ali Çelik'in, 14 Ocak 2005 yılında Tunceli Mazgirt İlçesi Şişik köyü kırsalında 2 askerin şehit edilmesi, 3 askerin yaralanma olayı, 06 Eylül 2010 günü Tunceli Merkez Dinar Deresi mevkiinde bir askerin şehit edilmesi, 13 Ağustos 2004 günü Mazgirt İlçesinde ise Mustafa Büyükkaya isimi vatandaşın öldürülmesi olayına karıştığı belirlendi.

İKİNCİ CELSEDE KARAR ÇIKTI….

Bu gün yapılan duruşmada tutuklu sanık Zeki Yıldız, suçlamaları kabul etmedi. Yıldız,”Ben araçta kimlerin olduğunu bilmiyordum. Cankat benim arkadaşımdır. Bin kimseyle mesajlaşmadım. Terör örgütü ile bir bağlantım yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedim.

Mahkeme heyeti, ‘Terör Örgütü Üyesi olmaksızın, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçlarından TCK 314-2 ve 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasası kapsamında taksi şoförleri  Ayhan Memişoğlu ile ,Zeki Yıldız,’ı 4’er yıl 6’şar ay 22’şer gün,  Cankat Keser’i 3 yıl 1 ay 15 gün, Nuruvan Dinler’i ise 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.