Bölge Haber Girişi : 10 Mayıs 2011 03:31

Erzurum'dan ÖSYM'ye 2 bin itiraz!..

Erzurum'dan ÖSYM'ye 2 bin itiraz!..
Erzurum'da ÖSYM sonuçlarına itiraz eden öğrenci sayısının 2 bini geçtiği beirtildi.

Erzurum Ajans-Erzurum'da ÖSYM sonuçlarına itiraz eden öğrenci sayısının 2 bini geçtiği beirtildi. ÖSYM, sonuçlara itiraz eden adayları gece yarısı arayarak “Cevap kâğıdınızda oluşan bir deformasyondan dolayı kâğıdınız yanlış okundu. Düzelttik lütfen tekrar kontrol edin.” dedi. 

ÖSYM’nin puanını düzettiği öğrencilerden  bazıları Erzurum Ajans'a  ulaştı...  Anadolu Lisesi mezunu 19 yaşındaki Barış İlyas Mert, hatalı sonuçlar nedeniyle ÖSYM’nin kendilerini perişan ettiğini ve Ankara’ya bile gittiklerini söyledi.

 
Mert,“ÖSYM'den bir yetkilinin önceki gece  22.00 civarında evlerini aradığını belirterek, "Ben evde olmadığım için abimle konuşmuşlar ve abime, ‘Kardeşinizin sınav sonucunda maddi bir hasar vardı. Düzelttik tekrar sonuca bakın’ demiş. YGS-3 puanım 124’ten 375’e yükseldi. Günlerce bize çektirdiler ve sonunda düzelttiler" dedi.

‘ŞAKA YAPIYORLAR SANDIM’

YGS’de ilk sonuçlar açıklandığında 130 puan alarak barajı geçemeyen ve şoka uğrayan Anadolu Lisesi mezunu 19 yaşındaki Mehmet Can Aksoy ise ÖSYM’den arandığında ilk olarak kendisine şaka yapıldığını sandığını söyleyerek şunları söyledi: “ÖSYM’den bir görevli gece saat 22’de, cep telefonumu aradı. Bana , ‘Cevap kâğıdınızda bir deformasyon oluşmuştu. Kâğıdınız yanlış okunmuş. Düzelttik lütfen tekrar kontrol edin” dedi. Ben şaka sandım ve neye uğradığımı şaşırdım. YGS-2 puanım 130’dan 240’a yükselmişti..."

‘YIPRATTILAR, DAVA AÇACAĞIZ’

ÖSYM’nin aradığı Endüstri Meslek Lisesi mezunu 19 yaşındaki Barış Bilir ise, “Gece  beni aradılar ve ‘ÖSYM’den arıyoruz. Cevap kağıdınızda bir deformasyon oluşmuştu düzelttik’ dediler. YGS-1 sayısal puanım 125’ten 276’ya yükseldi. Ama bu bize çektirdikleri acıları telafi etmeyecek. Annem tansiyon hastası. Sonuçlar ilk açıklandığında tansiyonu oldukça yükseldi ve hastanelik oldu, haftalarca uyuyamadım. Benle sirlikte tüm ailem yıprandık. Ailem  bunlardan dolayı dava açmaya hazırlanıyor.” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.