Erzurum Haber Girişi : 30 Aralık 2021 12:09

Erzurumlu Doç. Dr. Hanay'a teşvik ödülü

Erzurumlu Doç. Dr. Hanay'a teşvik ödülü
Doç. Dr. Hanay: "Erzurum'da eğitim görmüş, bir Erzurumlu olarak, şehrimizde devlet okullarında büyük bir özveri ile bizleri yetiştiren, bizlere disiplinli ama aynı zamanda modern bir eğitim sağlayan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum"

ERZURUM AJANS - Ayşe Nur BAYRAM - Erzurumlu bilim insanı Doç. Dr. Selim Hanay'a "Fizik alanında nanomekanik sistemler konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları" nedeniyle Teşvik Ödülü verildi.

 

Türkiye Bilimler Akademisi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.


2021 TÜBA Uluslararası Akademi, GEBİP ve TESEP Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen törenle sahiplerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edildi.

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen “TÜBA ve TÜBİTAK Ödülleri Töreni”ne; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBA Konsey üyeleri, üniversite rektörleri ile TÜBA Asli Üyesi ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın konuşmalarının ardından 2021 TÜBA Ödülleri sahiplerine tevdi edildi. TÜBA 2021 Uluslararası Akademi, GEBİP ve TESEP Ödül sahipleri ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldılar.


Erzurumlu bilim insanına teşvik ödülü

 

Bilkent Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Öğr. Üyesi Selim Hanay TÜBİTAK Teşvik Ödülü’ne layık görüldü. Erzurumlu olan Doç. Dr. Hanay, ödülünü fizik alanında nanomekanik sistemler konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden ailesi birlikte ile aldı. 


Tübitak teşvik ödülünü kazanmaktan ve ödülü ailesi ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan almış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Doç. Dr. Selim Hanay, "Ödülün verilme sebebi, biyomedikal ve çevresel kirlilik alanlarına yönelik geliştirdiğimiz mikro ve nano ölçekli, algılayıcı mikroçip teknolojileri. Liseye kadar Erzurum’da yaşamış, Erzurum’da eğitim görmüş, bir Erzurumlu olarak, şehrimizde devlet okullarında büyük bir özveri ile bizleri yetiştiren, bizlere disiplinli ama aynı zamanda modern bir eğitim sağlayan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi. 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.