Erzurum Haber Girişi : 26 Haziran 2022 14:20

Erzurumlu Milli güreşçi komşusuyla mahkemelik oldu

Erzurumlu Milli güreşçi komşusuyla mahkemelik oldu
Erzurumlu eski milli güreşçi Abdurrahim Yarçın, ahır meselesi yüzünden soluğu savcılıkta aldı. Evinin yakınına ahır yapmak isteyen Sorkunlu Köyü Muhtarı Resul Aktaş ve kardeşi ile tartışma yaşayan Yarçın ailesinin ve kendisini tehdit edildiğini söyledi.

ERZURUM AJANS / Spor hayatında önemli başarılar elde etmiş eski milli güreşçi Abdurrahim Yarçın, yazlık evinin bulunduğu köyün muhtarı ve kardeşi ile mahkemelik oldu.

 

Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Sorkunlu Mahallesi’nde yazlık evi bulunan Yarçın, köy muhtarı Resul Aktaş ile kardeşi Bilal Aktaş’ı evlerinin yakınına yaptıracakları ahır nedeni ile uyardı. Bakanlıktan izin alındıktan sonra ahırı yapabileceklerini söyleyen Yarçın ile iki kardeş arasında tartışma yaşadı.

 

Tartışmanın ardından iddiaya göre hafta sonu muhtar Resul Aktaş ve kardeşi, eski milli güreşçinin evine gelerek hakaret ve tehditler savurdu. O anları Yarçın’ın eşi ve oğlu kameraya kaydetti. Şahısların anne oğula ağıza alınmayacak küfürler ettikleri, kameraya alındıklarını fark edince de ‘çek bir şey olacağı yok, valiyi çağır valiyi’ dediği görüntülere yansıdı.

 

“Evimize baskına gidiyorlar”

 

Olayı anlatan Abdurrahim Yarçın, “Orada bir yazlık evim var. Hafta sonları gidip vakit geçiriyoruz ailemle. Evimizin yanında köyün muhtarı Resul Aktaş ve kardeşi Bilal Aktaş, ahır yapmak istediler. Biz ‘de yerinizse ahır yapabilirsiniz, o bizi ilgilendirmez fakat yanında ev var’ dedik. Evle ahır arasında bir metre mesafe var. Koku gelir, sinek, fare gelir. Biz de soralım siz de sorun, bakanlık sağlık açısından buna müsaade ediyor mu dedik. Eğer uygun görülürse yapın, bir şey demiyoruz dedik. Buna tepki gösterdiler, ‘bizim yerimiz yaparız, bizi şikâyet etmeyeceksiniz’ dediler. Geçen Cumartesi günü kızımı üniversite sınavına götürdüm. Muhtarın kardeşi Bilal Aktaş’dan telefon geldi. Bana hakaret ederek ‘yerime karışamazsın’ dedi. Yerimi öğrenmek istedi, ‘akşam köye gelince seninle görüşeceğim’ dedi. Telefonu kapattıktan sonra muhtar, annesi, kız kardeşi ve muhtarın eşiyle ellerine kazma sapları alarak evimize baskına gidiyorlar. Evde de eşim ve oğlum var. Korkularından kapıya çıkmıyorlar. Eşime tacize varacak inanılmaz kelimeler, hakaretler, tehditler savuruyorlar. Eşim de oğlum da bunları kameraya alıyor” dedi.

 

“Can güvenliğimiz tehlikede!”

 

Muhtarı istifaya davet eden Yarçın,  “Görüntülerde eşime ağıza alınmayacak laflar, küfürler ediyor.   Muhtar diyor ki ‘ vali de gelsin’. Bir muhtar kalkar şehrimizin valisine öyle konuşursa biz canımızı kime teslim edeceğiz? Ailemin can güvenliği yok, köye de gidemiyorlar. Biz jandarmayı da çağırdık, ifade verdiler. Savcılığa gidip şikâyetçi oldum. Yargıya güveniyorum. Ben de bu ülkenin İstiklal Marşını okutmuş bir güreşçi olarak sahip çıkılmasını istiyorum. Muhtarı da istifaya davet ediyorum. Mağdur durumdayız, gereği yapılsın” diye konuştu. Manolya Bulut - PUSULA

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.