Erzurumlu Müezzin Fuat Yıldırım CHP'den Aday Adayı

Gezi protestolarında bazı yetkililerin “Camide bira içtiler” açıklamasını yalanlayan Erzurumlu hemşehrim müezzin sayın Fuat Yıldırım kendisine gelen teklif üzerine CHP’den milletvekili aday adayı oldu.

 

O dönemde kutsal mabedimiz cami üzerinden siyaseten halkı etkileyecek bir algı oluşturulmaya çalışılmıştı. Her türlü siyasi baskıya direnen ve bu yüzden görev yeri değiştirilen, fakat islâmın yasakladığı ve büyük günah kabul ettiği "iftira etmeyeceksin, yalan söylemeyeceksin" emri uyarınca yalana sapmamış, telkinlere karşı örnek alınacak saygın bir din adamı tavrı sergilemişti. 

 

Yalana sapması halinde kimbilr kendisine hangi kapılar açılacaktı? Ama o samimi bir müslüman ve vicdanlı bir insan olarak ahlàki olanı, doğru olanı yapmıştı. "Bazıları bana yalan söyle, iftira et" telkin ederken "inandığım din bana asla yalan söylemeyeceksin, iftira etmeyeceksin" diyordu. Ben onların dediğini değil, inancımın gereğini yaptım diyordu bu değerli hemşehrim. O dönemde bir vesileyle kendisiyle bir telefon konuşmamız da olmuştu. İçki içilmiş olması halinde de inkâra sapmadan doğruyu, olanı aynen söyleyeceğini aktarmıştı. '"Ama camide içki içilmedi emin ol Hocam' demişti.  Erzurum dışında bir ilden ayadlığı muhtemel sanırım. Yolun açık olsun değerli Hocam. 

 

Rahmetli Naim Hoca'nın vaazlarında sürekli tekrarladığı ve herkes için geçerli olan şu sözleri hatırladım. "Söz dediğin kantar/ İnsanı tartar/ Doğru konuşursan şerefin artar/ Yalan söyler isen ocağın batar"  

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Tatanga 12 Nisan 2023 00:14

    Dr Ayhan koç deyerli biri Erzurum'un evladı siyate renk katacak Erzurum sevdalısı hizmet eder inanıyorum CHP iyi çalışırsa itifak partileri desteklerse şansı var Erzurum'a kazanç olur

  • araştırmak lazım 10 Nisan 2023 18:34

    CHP den erzurumlu neden bu kadar korkuyor veya neden bu kadar karşı... bugün eğer yenişehir ve yeni yerleşim yerlerinde oturuyorsanız 1974 yılında erzurumda belediye başkanlığı yapan CHP li orhan şerifsoy sayesindedir.. organize sanayi bölgesi de onun eseridir kısacası erzurumun bugünkü planında CHP nin imzası vardır.. 80'den önce o cafcaflı zamanlarda erzurum mv. olan CHP li hilmi nalbantoğlu...öğrneci hareketinin lideri deniz gezmişte erzurumluydu..eşber yağmurderelide.... fetöyle anılmamalı erzurum... çünkü erzurumlu değil....erzurumlular biraz okuyun..araştırın.. düşünün futbol takımı tutar gibi parti tutmayın... dininizi başkalarının alet etmesine izin vermeyin.

  • Halis demir 02 Nisan 2023 09:02

    Keşke Erzurum chp den aday olsaydı yemin ederim tüm Erzurum oy verirdi. O müezzin hocamdan Allah razı olsun. Yaşanan olayda yalan söylemedi traf tutmadı camide kim bira içer içlerse kutusu olurdu. Tenekeler şişeler olurdu. Erzurum?da bir gif?in kampüse hersabak bira şişeleri bulursunuz. Yani demem o ki Allah istedi mi islama bush clinton bile hizmet eder. Chp diyaneti kurmuş bir partidir. Yalancı siyasal islamlar ancak camide siyaset yapar miting yapar göz boyama yapar ama Bakara süresini makara yapar sonra chp ye iftira atar bizim dini kollikletde inanır.

  • CHP'li Dadaş 27 Mart 2023 20:59

    Fuat Hoca cesur ve dürüst bir insandır. Allah yolunu açık etsin.

  • Eskidadas 27 Mart 2023 04:34

    Efendim bir gun bir kavşakta trafik kazası olur trafik polisi gelir olay mahkemelik olur hakim sorar araç sahib lerine vuran araç sahibi polisraporu on metreden vurduğunu söylemiş hasarlı araç sahibi beş metre demiş o sırada mahkemeyi dinleyen bir şahıs hakimden söz istemiş yanlış rapor demiş on metre değil on metre otuz beş santim mesafeden f ren izi var demis hakim bey otuz beş santimi nerden buldun diye sorduğunda efen dim ben terziyim cebimde her zaman meziromu taşırım kaza anında ölçtüm evet a partisi adayı b partisi adayı olmak önemli değil vicdanların partisi olmak en önemlisi.

  • Ömer 26 Mart 2023 13:27

    Bu müezzin kim tanımıyorum o gezi hadisesine camiye ayakkabı ile giren eşkıya sürüsünün fotoğrafları var. Bu bir ikincisi dadaş rumuzlu kardeşimin fikrine katılıyorum doğru yorum yapmış . Fevzi bey partileri karıştırmış galiba . Gerçi iyi partide problemli ya neyse memlekette özgürlük var isteyen istediği partiye gidebilir . Son olarak müezzin efendi nerde görev yapıyor bilmiyorum azıcık yakın tarih okusa CHP zihniyetini anlar . Hoca da olsa hacı da olsa müezzin de olsa batıla hizmet edilmez vesselam .

  • Gerçek Dadaş 26 Mart 2023 12:27

    Yorumcuya cevap. Dadaş rumuzu ile yorum yapmışsın Sen DADAŞ olamazsın. Allah için doğru konuşan insanın siyasi görüşü ne olursa olsun saygılı olmak lazım. Ben o hocamı kutluyorum Allah'tan başka kimseye boyun eğmemiş. Senin savunduğum zihniyeti ben de yıllarca savundum ama nafileymiş. O zihniyet o kadar bozuldu ki yalan dolan, sahtekarlık, hırsızlık, adaletsizlik, adam kayırma, yalakalık devlette liyakatsizlik, tepeden inme idareci atamaları v.s. aldı başını gidiyor. Bunlar insanları zorla başka yola sürüklüyor. Bu nedenlerden dolayı bunların yüzden siyasi görüşümü bende değiştirdim. Vatana hayırlı olsun.

  • Dadaş 25 Mart 2023 14:30

    CHP yi çok seviyorsun anladığım kadarıyla. Sizde iyi partiden aday olacağınıza CHP aday olun boyunuzun ölçüsünü alın.