Kültür-Sanat Haber Girişi : 29 Şubat 2012 09:16

Erzurumlu Ressamdan ''bakış''

Erzurumlu Ressamdan ''bakış''
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi, ressam İsmail Tetikçi kişisel sergilerine bir yenisini daha ekliyor.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi, ressam İsmail Tetikçi kişisel sergilerine bir yenisini daha ekliyor. Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda resim sergisi açan Tetikçi, 13 Mart – 14 Nisan 2012 tarihleri arasında da İstanbul Ormo Sanat Galerisinde sanat severlerin karşısına çıkıyor.
Son iki yılda yapmış olduğu 30’u aşkın resmi yağlıboya, karakalem ve pastel tekniği kullanarak sergiye sunan Ressam Tetikçi, “Bakış” adlı sergisiyle insan – dünya ilişkisindeki diyalektiğe dikkat çekiyor.

RESİMLERE BAKIŞ

Ressam İsmail Tetikçi’nin resimleriyle ilgili yorum yapan yazar ve akademisyen Bünyamin Aydemir, şu açıklamayı yaptı:
“Diyalektiğin temeline insan – dünya karşıtlığını oturtan bir bakış açısı, tıpkı Albert Camus gibi “her güzelliğin ardında insana aykırı bir şey bulunur” yakıştırmasını yapar. Bu bir yönüyle öznelerin birbirlerini ötekileştirme etkinliğidir. Dünya insana aykırı olduğu kadar, insan da bir sürgün olduğu bilincine rağmen yaşama istenç ve direncini sürdürmeye çabalar. Ressam İsmail Tetikçi’nin resimleri bu çabanın tuvaldeki izleri gibidir.
Dünyanın yaşmağını aralayan ya da görünen gerçekliğin ardında yatan öze ilişkin hikayeler barındıran resimler, öte yandan insanın evrensel yalnızlığına dönük anlam katmanları da barındırır. Bu katmanlar arasında özellikle ön planda çıkan unsur, insansızlaşan bir uzamda gören göze sırt dönen ‘tek bir insan’ın veya Sartre’ın deyimiyle “insanlar arasındaki bir insan”ın yansımalarıdır.
Y
aşamın özüne dair, insanın özüne dair söz söyleme gayretinde olan Ressam Tetikçi, diyalektiğin temelinde yer alan örtülü hakikatin perdesini aralıyor.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.