Erzurum Haber Girişi : 07 Mayıs 2022 15:59

Erzurumlu sanatçılardan animasyonlu halay klibi

Erzurumlu sanatçılardan animasyonlu halay klibi
Dadaş müzisyenler Bilal Tavlak ve Tekin Kara, halay parçalarına 2D animasyonlu bir klip hazırlayarak yine bir ilke imza attılar.

ERZURUM AJANS / Erzurumlu müzisyenler Bilal Tavlak ve Tekin Kara’nın Ramazan Bayramı’nda video paylaşım platformu YouTube’da yayınladığı ‘animasyon klipli halay’ bayram boyunca 6 bin izlenme ve yüzlerce yorum aldı.

 

Şehrin tarihi geleneksel oyun havası müziklerini yorumlayarak 12 dakikalık “Süper halay” yayınlayan sanatçıların video klibinde kullandığı 2D animasyonlar izleyicilerden tam not aldı.

 

Bayramın ilk iki gününde 6 binin üzerinde müziksever, sanatçıların YouTube’da yer alan 2022 Turkish Mashup Efsane Halay-Potpori eserini dinlerken, yüzlerce YouTube kullanıcısı eserleri ve animasyon klibe övgü dolu yorumlar yaptı.

 

 

Eserin içinde; “Karanfil Eker Misin?”, “Oy Yarim Yarim”, “Pınarın Başından Ufak Taş Gelir”, “Sine Sine”, “Pencereden Bak Bana”  ve “Eli Elime Değdi” gibi meşhur Erzurum oyun havası türküleri yer alıyor.

 

Geleneksel Türk müziğinde bir ilk

 

Genelde profesyonel reklam ve kurumsal iletişim alanında kullanılan animasyonları halay klibinde kullanan sanatçılar, aşıkların birbirine olan nazı, fedakarlıkları ve aşığın maşuk peşinde koşması gibi sahneleri somutlaştıran animasyonlarla geleneksel Türk müziğinde bir ilki başardılar.

 

Erzurumlu tiyatrocu ve müzisyen Bilal Tavlak ile pek çok ünlü müzisyene klavyede eşlik eden prestijli sanatçı Tekin Kara’nın “Süper halay”ı, Erzurum’da düğün sezonu boyunca en çok dinlenecek ve izlenecek eserler arasında yer alabilir.

 

 

“Yapılmayanı yapmaya alışığız”

 

Sanatcı Bilal Tavlak, geleneksel halay eserinde 2D animasyon kullanmalarına ilişkin, “Biz Tekin’le birlikte bugüne kadar yapılmayanı yapmaya, değer üretmeye, farklı olanın peşinden gitmeye alışığız. 2022 yaz sezonu boyunca çok dinlenmesini beklediğimiz eser de bu anlayışla hazırlandı. Halayla animasyonu bir arada düşünmek gerçekten çok keyifliydi, komik bir klip çıktı ortaya” dedi.

 

Video klibin içindeki 7 dakikalık animasyon videosunu başarıyla hazırlayan Animasyon Evi ajansına da teşekkür eden Tavlak, şöyle devam etti:

 

“Bizler sanatçılar olarak kendimizi tekrar etmemeliyiz. 2022 yılındayız ve teknoloji çok gelişti. Böyle bir dönemde yeni şeyler söylemeli, geleneğimizi de yeniliklerle harmanlamalıyız. 12 dakikalık ‘2022 Turkish Mashup Efsane Halay-Potpori’ eserimiz Erzurumlulara ve halay müziğini seven tüm müzikseverlere hayırlı olsun. 10 yıllarca düğünlerde, eğlencelerde tekrar tekrar oynatılması ümidiyle.”

 

KİLİBİ İZLEMEK İÇİN LİNKE TIKLAYIN

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.