Ekonomi Haber Girişi : 08 Mart 2015 20:30

Erzurumlu seracı kar'ı kara dönüştürdü

Erzurumlu seracı kar'ı kara dönüştürdü
Erzurum'da sebze üreticiliği yapan Necati Yıldızer, kar yağışını "kara" dönüştürerek karla suladığı serasında ilk ürün olan soğanı ekerek piyasaya kısa sürede soğan sunmaya hazırlanıyor.
Erzurumajans-Erzurum'da sebze üreticiliği yapan Necati Yıldızer, kar yağışını "kara" dönüştürerek karla suladığı serasında ilk ürün olan soğanı ekerek piyasaya kısa sürede soğan sunmaya hazırlanıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan soğuk hava nedeniyle Erzurum'daki birçok kuyu suları dondu. Seracılarını sulamakta zorluk çeken sebze üreticileri ise çareyi karla sulamada buldu. Serasında geliştirdiği sistemle toprağı karla sulayan Necati Yıldızer, kış boyunca karla sulama yaparak verimli tuttuğu toprağına soğan ekerek piyasaya erken soğan sunmaya hazırlanıyor.

Erzurum'da soğuk havada sebze yetiştirmenin zor olduğunu ifade eden Necati Yıldızer, kuyulardaki suların donmasıyla toprağını karla suladığını söyledi. Yıldızer, Toprağımızı verimli tutmak için kış boyunca karla sulama yaptık. Şimdi ise artık ilk ürün olarak seramıza soğan ekiyoruz. 40 gün sonra bu soğanlar tam olarak yetişmiş olacak ve piyasaya rahatlıkla sunabileceğiz. Mart ayının başında soğan ekimi yapabiliyoruz. Maksat kısa sezonda daha çok ürün elde etmek. Şimdi soğan ekiyorum 2 ay sonra farklı ürün ekip hasat alacağım." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.