Erzurum Haber Girişi : 16 Temmuz 2021 01:12

Erzurumlular 15 Temmuz'u unutmadı!

Erzurumlular 15 Temmuz'u unutmadı!
Erzurum'da, 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü münasebetiyle anma programı gerçekleştirildi.

ERZURUM AJANS15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü nedeniyle Erzurumlular 5 yıl önce olduğu gibi bugün de meydanlara akın etti.

 

 

Bugün akşam saatlerinde Erzurum’da binlerce kişi 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen programa katıldı.

 

 

Türk bayrakları ve  sloganlar eşliğinde caddeye çıkan vatandaşlar, 15 Temmuz darbe girişimi anısına demokrasi nöbeti tuttu.Cadde üzerine kurulan platformun önünde buluşan Erzurumlular, sık sık “Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganları attı.

 

 

İstiklal Marşı ile başlayan program, dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasıyla devam etti.

 

 

Programa Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz gibi birçok önemli isim katıldı. 

 

 

O gün gösterilen müthiş kahramanlığa vurgu yapan Okay Memiş; "Hakikaten akıllara zarar veren bir hadiseyi hep birlikte yaşadık ve her yıl da 15 Temmuz'da bu olayı hem unutmamak hem de ders almak amacıyla bu programları düzenliyoruz. Nasıl ki 'Çanakkale geçilmez' diyorsak 15 Temmuz'da da 'Türkiye geçilmez' diyoruz. Hakikaten bizler bu devleti temsil eden kamu görevlileri olarak yüce Türk milletine borçluyuz. Kamu hizmetlerini bütün kardeşlerimizin ayağına götürme anlamında borçluyduk ama 15 Temmuz'da özellikle borçlandık. Bu necip millete ne söylesek azdır" dedi.

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise konuşmasında İstiklal Marşı’ndan mısralara yer vererek; "Türk milleti olarak 15 Temmuz'da alçakları yurdumuza uğratmadık, ezanımıza, bayrağımıza namahrem eli değdirmedik. Allah'ın vaadine iman eden bu yüce millet, Pasinler, Malazgirt, Aziziye Tabyası, Dumlupınar, Sakarya, Çanakkale ile 15 Temmuz'da da düşmana geçit vermedi ve ilelebet geçit vermeyecek. 'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım/Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım' diyerek tank, top ve tüfeğe 'dur' dedik. Gözbebeğimizin, Cumhurbaşkanımızın o gün yaptığı çağrıyla meydanlarda indik, hainlerin mermilerine set ve siper olduk, can verdik ama vatanımızı ve milletimizi canımız uğruna koruduk" dedi,

 

 

Program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve mehteran takımının gösterileriyle devam etti.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.