Kültür-Sanat Haber Girişi : 03 Eylül 2014 13:49

Erzurumlular piknikte buluştu

Erzurumlular piknikte buluştu
Arifiye Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği, geleneksel olarak düzenlediği piknik etkinliğini İzmit Seka Kamp'ta gerçekleştirdi.
Erzurumajans-Arifiye Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği, geleneksel olarak düzenlediği piknik etkinliğini İzmit Seka Kamp'ta gerçekleştirdi.

Pikniğe Arifiye ve Sakarya'da yaşayan Erzurumluların yanı sıra Sakarya Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Adnan Akbaş da katıldı.

Arifiye Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Miktat Karagül, pikniğe katılan hemşerilerini, yönetim kurulu ile birlikte tek tek ziyaret ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti. Karagül, yaptığı selamla konuşmasında hemşerilerinin yaptığı etkinliklerde daima yer aldığını, bundan dolayı onlardan aldığı güçle başka etkinlikler de yapacağını vurguladı.

Piknikte yerel sanatçılar Erzurum yöresine ait türküler söylerken, Sakarya Şairler Derneği üyesi Mustafa Delibaş da şiirleri ile etkinliğe renk kattı. Hediye çekilişinin de yapıldığı etkinlikte çeşitli hediyeler dağıtılırken, Erzurum'un il plaka kodu olan 25 numaralı çekiliş kartı açık arttırmaya çıkarıldı. Kıran kırana geçen açık artırmayı Sakarya Erzurumlular Derneği Başkanı Adnan Akbaş aldı. Bunun üzerine Arifiye Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Miktat Karagül, Akbaş'a Türk Bayrağı hediye etti. Piknik, yöresel halk oyunlarını oynanmasıyla sona erdi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.