Erzurum Haber Girişi : 29 Aralık 2012 15:16

Erzurum'un demir tatlısı tescil bekliyor

Erzurum'un demir tatlısı tescil bekliyor
Erzurum’a has ve mutfak kültüründe önemli yeri bulunan Demir Tatlısı ve Su Böreği’nin tescil edilmesi halinde, kış turizmiyle dünya turizm literatürüne giren Erzurum, Dünya mutfak literatürüne de adını yazdıracak.
Erzurumajans-Erzurum’a has ve mutfak kültüründe önemli yeri bulunan Demir Tatlısı ve Su Böreği’nin tescil edilmesi halinde, kış turizmiyle dünya turizm literatürüne giren Erzurum, Dünya mutfak literatürüne de adını yazdıracak. Türkiye’de yalnız Erzurum’da yapılan demir tatlısı dünya sofralarını süsleyecek

Erzurum’un TPE tarafından tescil edilen Civil Peyniri, Kadayıf Dolması, Küflü Civil Peynir, Karnavas Dut Pekmezi, Oltu Cağ Kebabı, İspir Kuru Fasulyesi’nden sonra Su Böreği, Oltu Taşı ve Demir tatlısı da coğrafi tescil bekliyor. Bu üç ürünün de tescil edilmesiyle birlikte ilin marka ürün sayısı 9’a yükselecek.

DEMİR TATLISI TESCİL BEKLİYOR

Erzurum’a has ve mutfak kültüründe önemli yeri bulunan Demir Tatlısı ve Su Böreği’nin tescil edilmesi halinde, kış turizmiyle dünya turizm literatürüne giren Erzurum, Dünya mutfak literatürüne de adını yazdıracak. Türkiye’de yalnız Erzurum’da yapılan demir tatlısı dünya sofralarını süsleyecek

MARKALAŞMA YARIŞI

Ekonomisinde markalaşmanın önemli yer tuttuğu Erzurum, bu yılın 11 ayında 130 marka başvurusuyla bölgede dikkatleri topladı. İlde 11 ayda 10 patent, 3 faydalı model, 4’ü dosya 18’i tasarım olmak üzere 22 endüstriyel tasarım başvurusu gerçekleştirildi.

ERZURUM’UN PAYI

Erzurum’un bölge payı faydalı model başvurusunda yüzde 20, patentte yüzde 28, markada yüzde 11’e ulaştı. Bu yılın 11 ayında KUDAKA’da 245, Kuzeydoğu Anadolu’da 458, Doğu Anadolu’da ise 130 marka başvurusu yapıldı. Doğu’dan yapılan patent başvuru sayısı ise 35 olarak kaydedildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.