İlçeler Haber Girişi : 08 Mayıs 2012 16:00

Erzurum'un futbol okulunda hasat zamanı

Erzurum'un futbol okulunda hasat zamanı
Yakutiyebelediyespor, birbiri ardına engelleri aşarak Türkiye finaline doğru emin adımlarla yürüyor.
Erzurum Ajans-Yakutiyebelediyespor, birbiri ardına engelleri aşarak Türkiye finaline doğru emin adımlarla yürüyor. Türkiye şampiyonası öncesi 1. Tur ön elemede Trabzon, Erzincan ve Bayburt takımlarını geçen Yakutiyebelediyespor futbol takımı, gözünü 2. Tur maçlarına dikti. Bugünde Aşkale 3 Mart spor ile Bal ligi için mücadele edecek olan Yakutiyespor’un asıl hedefi Türkiye şampiyonluğu.
140 lisanslı futbolcusu, U 13, U 15, U 16, U 17 ve U 19 yaş gruplarında takımlarıyla Erzurum futbolunun göz bebeği olan Yakutiyespor, hedefi Türkiye şampiyonluğu olarak büyüttü. Türkiye şampiyonası için ilk engel U 19 Türkiye Şampiyonası 1. Tur ön eleme maçlarında Gümüşhane’de Trabzon, Erzincan ve Bayburt takımlarını geçen Yakutiyespor, 17-20 Mayısları arasında Sivas’ta düzenlenecek 2. tur ön eleme maçlarına hazırlanıyor. 1. Tur ön eleme maçlarında Trabzon Hekimoğluspor’u 1 - 0, Bayburt İl Özelidarespor ve Erzincanspor’u 5-0’la geçen Yakutiyespor U 19 takımı, bugünde Aşkale 3 Martspor ile BAL ligi için oynayacak.
Türkiye’de ilk 24’e kalan Yakutiyespor U19 takımının 17-20 Mayıs tarihleri arasında Sivas’ta oynanacak 2. Ön eleme turunda rakipleri de belli oldu. Diyarbakır’dan 2 takım, Urfa, Ordu ve Rize takımlarıyla karşılaşacak olan Yakutiye U 19 futbol takımı, bu turu da geçmeyi başararak Türkiye şampiyonasında yarı final ve final maçlarına çıkacak.

BAL LİGİ İÇİN AŞKALE İLE KARŞILAŞACAK

Çarsamba saat 14:00’da Bal Ligi müsabakası (Bölgesel Amatör Ligde) Erzurum’u temsil edilecek takımın belirlenmesi maçı için Aşkale 3 Martspor ile 2 nolu yan sahada yapılacak olan müsabakaya çıkacak olan Yakutiyespor’un hedefinde galibiyet var.

KORKUT, “ÇOK MUTLUYUM”

Yakutiyebelediyespor’un başarılarının kendisini mutlu ettiğini belirten Ali Korkut, “Gençlerimize, çocuklarımıza kahvehane dışında bir yaşam biçimi sunabilmek, onları bu alanlara çekmek için çaba harcıyoruz. Burada aldığımız başarı, aynı zamanda hedeflediğimiz yaşam tarzına ait bir başarıdır. Bunun için çok mutluyum. Gençleri, çocukları başarılı birer birey olarak yetiştirmenin yollarından biri spor. Spor alanları açmak, onlara spor yapmaları için fırsat sağlamak önemli. Bizde bunu yapmaya çalışıyoruz. Başarı bu gayretin ve ekibimindir” dedi.
Yakutiyespor Kulüp Başkanı Ferhat Mergan ise, gençlere her fırsatı sunduklarını, başarılı bir kulüp olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi. 140 lisanslı futbolcusu bulunan Yakutiyespor'un başarılarındaki başka mimarları da var. Takımın çalıştırıcıları Ercan Ünal, Kurtulay Öksüz, Aydın Özyıldırım (Kaleci Antrenörü)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.