Bölge Haber Girişi : 20 Şubat 2011 02:38

Erzurum'un hedefi 2022 olimpiyatları!..

Erzurum'un hedefi 2022 olimpiyatları!..
Üniversitelerarası Kış Oyunları başarıyla tamamlayan Erzurum, şimdi de 2022 Kış Olimpiyatları'nın peşine düştü.

Erzurum Ajans-Üniversitelerarası Kış Oyunları başarıyla tamamlayan Erzurum, şimdi de 2022 Kış Olimpiyatları'nın peşine düştü. Kayak Federasyonu Başkanı Ayık, yatırımcıların da konuya büyük ilgi gösterdiğini söyledi

Bu yıl 25'incisi düzenlenen Universiade Kış Oyunları'na başarıyla ev sahipliği yapan Erzurum, şimdi de 2022 Kış Olimpiyatları'na talip. Özellikle Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, hükümet olarak bu konunun takipçisi olacaklarını söylemesi çalışmaların şimdiden başlamasına neden oldu.

10 ÜZERİNDEN 9 ALDIK

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan ve Türkiye'nin olimpiyatlara her zaman hazır olduğunu söyleyen Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, "Hedefi büyük tutmak çok güzel ama önümüzde uzun bir yol var. Olimpiyatları Türkiye'ye getirmek için çok istekliyiz ve bu yolu en kısa sürede aşmak elimizde" dedi. Erzurum'da düzenlenen üniversitelerarası kış oyunlarının çok başarılı ve güzel geçtiğini belirten Ayık, yabancı konukların Erzurum'a ve organizasyona 10 üzerinden 9 puan verdiğini vurguladı.

YATIRIRMCI İLGİSİ ARTTI

Erzurum'un kış olimpiyatları için de hazır hale getirileceğini vurgulayan Ayık şöyle devam etti: "Konaklı'da 10 adet tesisimiz var. Sağlık Bakanlığı da Konaklı'da büyük bir tesis kurmak amacında ve çalışmalarına başladı. Yerli yatırımcıların Palandöken, Konaklı ve şehir merkezinde otel yapma projeleri var. Kış turizmi için yeterli yatak kapasitesi bulunuyor ve her geçen gün artıyor."

2022'YE TALİP OLABİLİRİZ

Olimpiyatlarda aynı başarıyı yakalamak için 3 koşul gerektiğini belirten Ayık, öncelikle her yıl Erzurum ve Türkiye'nin Universiade gibi önemli operasyonlara katılması gerektiğine işaret etti. Ayık, "İkinci olarak başarılı sporcular yetiştirmemiz gerekiyor. Son olarak turizm boyutunu da geliştirmeliyiz. Bunların hepsi yeterli hale geldiğinde paralel olarak olimpiyatlarda da başarılı bir şekilde yer alabiliriz" dedi.

HARCAMALARI KAT KAT ÇIKARIRIZ

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, "Kanada, 2010'daki olimpiyatlar için 6 milyar dolar harcadı ama bunu kat kat fazla olarak geri kazandı. Türkiye Universiade sırasında çok fazla tanıtım harcaması yaptı ve şimdi meyvelerini toparlamaya başlıyor" dedi. Dünyada toplam 62 milyon sporcunun olduğunu ifade eden Özer Ayık, şunları söyledi: "Bunların 32 milyonu Avrupa'da. Kış sporcuları en son büyük organizasyon nerede yapıldıysa orayı tercih ediyor. Rusya, Ukrayna, Balkan ülkeleri ve yakınımızdaki Avrupa ülkelerinden sporcu ve turistler geliyor. Artık Ortadoğu ülkelerinden de ziyaretçiler bekliyoruz."

HABER: Merve SOYDEMİR/ Kaynak:Bugün

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.