Bölge Haber Girişi : 25 Nisan 2011 13:09

Erzurum'un uluslararası rakabet çizgisi!..

Erzurum'un uluslararası rakabet çizgisi!..
Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu'nun (URAK) gerçekleştirdiği 'İllerarası rekabetçilik endeksi 2009-2010' araştırmasında Erzurum, öne çıkan iller arasında yer aldı.
Erzurum Ajans-Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu’nun (URAK) gerçekleştirdiği ‘İllerarası rekabetçilik endeksi 2009 – 2010’ araştırmasında Erzurum, öne çıkan iller arasında yer aldı.
En rekabetçi 10’uncu il olan Erzurum, bir önceki yıla göre Ticaret Becerisi ve Üretim Potansiyeli Alt Endeksi’ndeki performansı, kentin genel endeks sıralamasında 25’inci sıraya yükselmesinde etkili oldu.
URAK tarafından iller arasındaki rekabeti tespit etmek amacıyla gerçekleştirilen araştırmada 2009 – 2010 yılında en rekabetçi il İstanbul olurken rekabet gücü en düşük il Hakkari oldu. Genel endekste en rekabetçi 10 il, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Tekirdağ, Antalya, Adana ve Gaziantep şeklinde sıralanırken 3 yıldır düzenli şekilde rekabet gücünü artıran şehirler, Erzurum, Diyarbakır, Edirne, Isparta, Mersin, Mardin, Tunceli, Şanlıurfa, Zonguldak ve Bartın oldu.
Geçtiğimiz 27 Ocak – 6 Şubat günleri arasında gerçekleştirilen 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yapılan yaklaşık 650 milyon liralık yatırımla en rekabetçi 10’uncu il olan Erzurum’un bir önceki yıla göre Ticaret Becerisi ve Üretim Potansiyeli Alt Endeksi’ndeki performansı, kentin genel endeks sıralamasında 25’inci sıraya yükselmesinde etkili oldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.