Bölge Haber Girişi : 28 Nisan 2010 01:49

Erzururm'da ağaç seferberliği!..

Erzururm'da ağaç  seferberliği!..
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce okul bahçelerinde ağaçlandırma çalışması yapılacak
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce okul bahçelerinde ağaçlandırma çalışması yapılacak.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bu yılki yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına okulların bahçelerinden başladıklarını ifade ederek, daha yaşanabilir bir kent olabilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Küçükler, “Ağaçları sadece dikmek değil, onları korumak ve gelecek nesillere emanet etmek de çok önemli. Bizler emaneti gelecek nesillere bırakıyoruz. Erzurum’un gelecek yıllarda daha yeşil bir orman kent olması hepimizin dileği” diye konuştu. Yaz ve kış ayında yeşilini muhafaza ettiğinden dolayı tamamen çam fidanı tercih ettiklerini söyleyen Başkan Küçükler, “Ağaçlandırma konusunda ben vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyorum“ dedi.
2009 yılında il genelinde yaklaşık 45 bin adet bir yaşında sarıçam ağacı fidesi dikildiğini
Belirten Başkan Küçükler, konuşmasını şöyle sürdürdü: Ağaçlandırma yaparken Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak dikkat ettiğimiz iki husus var. Sulama imkanı ve ağaç dikilen yerin korunaklı olması. 2010 yılında 18 okul bahçesinin ağaçlandırma çalışması başlattık. Kentler insanların barınma, sağlık, eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayan planlanmış yaşam alanlarıdır. Açık yeşil alanlar ile parklar kentin yaşam kalitesini ve sağlık oranını arttıran en önemli öğelerin başında gelmektedir. Kentte yaşayan canlı bir organizma gibidir. Değişik fonksiyonları olan organlardan meydana gelir. Açık yeşil alanlar kentin akciğerleridir. Dolayısıyla kentin nefes alıp vermesinin büyük kısmını ağaçlar, çim alanlar ile çiçekler oluşturuyor. Bütün bunların bilinci ile yeşil alan miktarını dolayısıyla kentimizdeki ağaç sayısını arttırarak ilimizi orman kent haline dönüştürme çalışması en büyük projelerimizden biridir.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.