Bölge Haber Girişi : 28 Mayıs 2010 01:23

Erzururm'da sivil gözetim başlıyor!..

Erzururm'da sivil gözetim başlıyor!..
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve İçişleri Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen 'İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi' pilot il olan Erzurum'da uygulanmaya başlandı.
Erzururm Ajans-Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve İçişleri Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen “İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi'' pilot il olan Erzurum'da uygulanmaya başlandı. 2009 yılından bu tarafa proje üzerinde çalışma yapan Yerel Güvenlik Komisyonu üyeleri, yaptıkları son toplantı ile bu güne kadar yapılan çalışmaları ve bundan sonra uygulanacak olan aksiyon planlarını gözden geçirdi.
Şu ana kadar proje kapsamında yapılan çalışmaları değerlendiren Komisyon Başkanı ve Erzurum Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, Projenin Erzurum’da pilot olarak uygulandığını söyledi. Proje kapsamında, gerçekleştirdikleri toplantılarda uyguladıkları anketlerde ve alan çalışmalarında Erzurum'a özgü yerel güvenlik sorunlarının tespit edildiğini söyleyen Vali Yardımcısı Aktaş, trafik ihlalleri, yanlış park, evde ve iş yerinden hırsızlık, metruk binalardaki güvenlik sorunları, bıçakla yaralama, okul etrafındaki güvenlik, hayvan hırsızlığı ve aile içi şiddet gibi tespit edilen yerel güvenlik sorunları için bazı önlemler alınmaya başladığını belirterek, uygulama sonuçlarına bakıldığında bu suçlarda azalmalar olduğuna dikkat çekti.
Vali Yardımcısı Aktaş, ev ve iş yerlerindeki hırsızlık olaylarının önlenebilmesi için halkın da bazı önlemler alması gerektiğini belirterek: “Projemizin bundan sonraki yerel uygulamalarında, hayvan hırsızlığının önlenmesi, suça zemin hazırlayan metruk binaların ortadan kaldırılması, aile içi şiddetin ortadan kaldırılması gibi sorunlar üzerinde de çalışmalar yapacağız. Mesela hayvan hırsızlığı konusunda köylülerimizi bilinçlendireceğiz. Ya köylü olarak bir bekçi tutmalarını, yada sırayla nöbet tutmalarını sağlayacağız. Yada sigorta kapsamına girmelerini önereceğiz. Çünkü köylümüz bütün sermeyesi olan hayvanlarını günün birinde hırsızlara kaptırabiliyor. Bu o vatandaşımızın herşeyinin gitmesi demektir” diye konuştu.
Vali Yardımcısı Aktaş, proje doğrulturunda hazırlanan uyarıcı broşürleri dağıtarak projeyi uygulamaya koyduklarını, projenin tamamlanmak üzere olduğunu, ancak uzatılması için teklifte bulunacaklarını sözlerine ekledi.  Proje kapsamında, Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş başkanlığında yapılan son toplantıya; Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve diğer kurul üyeleri katıldılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.