Erzurum Haber Girişi : 13 Nisan 2019 12:15

Eşini bıçaklayarak öldüren kocaya ömür boyu hapis

Eşini bıçaklayarak öldüren kocaya ömür boyu hapis
Erzurum'da eşini öldürüp, ölüm aylığı isteyen kocaya ‘saygın tutum’ indirimli ceza onandı.
Erzurumajans-Erzurum’da Neslihan Kızılkaya’yı (31) sokak ortasında 7 yerinden bıçaklayarak öldüren Halil İbrahim Kızılkaya’ya (46) Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, İstinaf Mahkemesi'nce 'saygın tutum' indirimi ile ömür boyu hapis cezası olarak Yargıtay tarafından onandı.

Olay 3 yıl önce Erzurum’un Palandöken ilçesinde meydana geldi. Halil İbrahim Kızılkaya, şiddetli geçimsizlik nedeniyle güvenlik görevlisi olan Neslihan Kızılkaya’dan boşandı. Boşanmadan 1 ay sonra Halil İbrahim Kızılkaya, Neslihan Kızılkaya’nın yaşadığı evin önüne gelerek konuşmak istedi. Konuşma esnasında aralarında çıkan tartışma üzerine Halil İbrahim Kızılkaya ekmek bıçağıyla Neslihan Kızılkaya'ya saldırdı. Halil İbrahim Kızılkaya, bıçakla Neslihan Kızılkaya’nın önce boğazını kesti ardından bıçağı göğsüne sapladı.



Neslihan Kızılkaya olay yerinde hayatını kaybederken Halil İbrahim Kızılkaya, ekmek bıçağıyla kendi boğazını da keserek intihara teşebbüs etti. Ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan ve tedavi gördükten sonra taburcu edilen Halil İbrahim Kızılkaya, yerel mahkemece verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Bölge Adliye Mahkemesinde müebbet hapse çevrilmesi kararı, Yargıtayca onandı.

İtirazlar sonucu, dosyayı inceleyen yüksek mahkeme, Bölge Adliye Mahkemesinin kararında herhangi bir isabetsizlik bulunmadığı için temyiz itirazlarını esastan reddederek, Kızılkaya'ya verilen cezanın onanmasını kararlaştırdı.

4 Nisan 2016'da tutuklanan sanık Halil İbrahim Kızılkaya'nın öldürdüğü eşi Neslihan Kızılkaya’dan dul maaşı almak için SGK'ya yaptığı başvuru da reddedilmişti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali 01 Ocak 1970 02:00

    Allah sonumuzu hayır etsin. Ne hale geldik hergun aynı haberler.