Erzurum Haber Girişi : 03 Mayıs 2023 10:23

Eski belediye binasında yıkım hızla sürüyor

Eski belediye binasında yıkım hızla sürüyor
Eski belediye binasında yıkım hızla sürüyor.

1976 yılında Erzurum Belediyesi hizmet binası olarak hizmete giren, şehrin tam merkezinde bulunan ve şehir siluetinin de önemli bir parçası olan binada yıkım hızla devam ediyor. Söz konusu bina Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 80’lı yılların sonunda Merkezi Yönetim Caddesi’ndeki yeni hizmet binasına taşınmasıyla farklı amaçlar için kullanıldı. Son dönemlerde SGK İl Müdürlüğü tarafından kullanılan binanın riskli olması ve Kale Çevre Düzenlemesi çerçevesinde yıkımına karar verildi.


Yaklaşık bir ay önce söküm ve yıkımı başlatılan bina, aynı zamanda bir dönem Erzurum basının önemli yerel gazete, matbaa ve yerel televizyonunu içinde barındırdı. Yıkım ve hafriyat çalışmaları tamamlandıktan sonra ortaya çıkan arsa hem 'Kale Çevresi Kültür Yolu Projesi'’ne entegre edilecek hem de daha az katlı taş binaların inşa edileceği ifade edildi.

 


 

Binanın söküm ve yıkımını yapan firma, işe mini iş makinelerini çatı katına vinçlerle çıkararak ve en üst katları yıkarak başladı. Özellikle Lala Mustafa Paşa Camii çevresi ve Yakutiye Kent Meydanı’na gelen vatandaşlar uzun süre yıkımla ilgili çalışmaları izlemekten kendilerini alamıyor. Yıkım ve sökümün bir ay içinde tamamlanması hedefleniyor. İHA

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • remzi konar 03 Mayıs 2023 15:41

    yıkmaya gelince hemen yıkarlar yeni yapılacak projeleri senelerce aylarca bitirmezler bence bu bina yıkılmamalıydı eski kamu binaları tek tek yok edildi. havuz başında bulunan halk eğitim merkezi , spor salonu , numune hastanesi ve sayamadığım birçok binalar yıkıldı ERZURUM,da doğan yaşıyan insanların anılarını hatıralarını birer birer yok ediliyor bu hizmet binalarını restorasyon yaparak sergi salonu müze çeşitli faaliyetler için kullanılabilirdi. bu yapılanlar dönemin belediye başkanı ahmet küçüklerin yaptığı yanlışlar ahmet küçükler ERZURUMDA çok hatalı ve yanlış işlere imza attı menderes oto parkı bulunduğu yer eskiden dere suyu akardı dere yatağına otopark yapıldı otoparkın en alt katına aracınzı park edin bir hafta sonra nem ve rutubet su sızıntısından aracınızın dış yüzeyi paslanmaya başlıyor. ahmet küçükler bu hataları yaptı ERZURUMU terk edip gitti BİZLER ERZURUMLULAR bu sorunlar ile baş başa kaldık yazık ERZURUM kaybetti ahmet küçükler kazandı lütfen bundan sonra tecrübeli ve Liyakatli iş Ten anlıyan yönetiler seçelim.