Eski Milli Eğitim Bakanı Sayın Metin Bostancıoğlu

 

Keyfi bir biçimde kerelerce görevden alındığım ve yine keyfi bir biçimde hapislere atıldığım, Hizmet Hareketi olarak takdim edilen, aslında bir terör örgütlenmesi ve yapılanması olan FETÖCÜ yargı mensuplarının kumpaslarıyla yargılandığım yıllarda; rahmetli Ecevit Hükümeti'nin Milli Eğitim Bakanları'ndan sayın Metin Bostancıoğlu'nun o yıllarda "Bafra Haber Gazetesi"nde hakkımda kaleme alma lütfunda bulunduğu ve bir hakkın tesliminin yapıldığı yazısını paylaşmak gereği duydum.

 

Kadirşinas Bakanı'ma şükranlarımı sunuyorum. Demek ki bir zamanlar çalıştıkları başarılı bürokratların çalışmalarını objektif ölçülerde değerlendiren insaf sahibi böyle saygın Milli Eğitim Bakanları da varmış bu ülkede...

 

İŞTE SAYIN BAKAN'IN YAZISI

 

"Rahmetli Bülent Ecevit’in kurduğu 56. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Milli Eğitim Bakanı olarak göreve başladığımda Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak idi. Ankara’da Şubat 1999’da toplanan İl Milli Eğitim Müdürleri toplantısında tanıdım kendisini. Tanıyanlar olumlu konuşuyorlardı hakkında. Bir Erzurum seyahatimde çalışmalarını, başarılarını yerinde de gördüm. Vatanını milletini seven, görevine bağlı,  şair ruhlu başarılı bir kişi olarak tanıdım O’nu.

3 Kasım 2002 Milletvekili Genel Seçimleri sonunda AKP iktidar olana kadar görevine devam etti. Bu seçimlerle AKP iktidar oldu.

AKP İktidarı ile birlikte görevde olan tüm vatanına milletine bağlı, görevinin ehli Atatürkçü  düşünce ile yetişmiş öğretmen ve eğitim yöneticileri gibi Fevzi Budak’da 2003'te görevden alındı, mahkemeye başvurdu, haklı bulundu, Erzurum'a geri döndü (Bir).

Beş gün sonra... TEKRAR  görevden alındı, Şırnak'a gönderildi, mahkemeye başvurdu, haklı bulundu, Erzurum'a geri döndü (İki).
 
Bir gün sonra... TEKRAR görevden alındı, Ankara'ya gönderildi, mahkemeye başvurdu, haklı bulundu, Erzurum'a geri döndü (Üç).
 
Bir gün sonra...  TEKRAR görevden alındı, Muş'a gönderildi, mahkemeye başvurdu, haklı bulundu,   Erzurum'a geri döndü (Dört).

Beş gün sonra... TEKRAR görevden alındı, Ankara'ya gönderildi, mahkemeye başvurdu, haklı   bulundu, Erzurum'a geri döndü (Beş).
 
Bir ay sonra... TEKRAR  görevden alındı, Kütahya'ya gönderildi, mahkemeye başvurdu, haklı bulundu, Erzurum'a geri döndü. (Altı).

Bir ay sonra... TEKRAR görevden alındı, Çanakkale'ye gönderildi.
mahkemeye başvurdu,   Erzurum'a geri döndü (Yedi).
 
 Üç ay sonra... TEKRAR  görevden alındı, İstanbul'a gönderildi, mahkemeye başvurdu,  haklı bulundu, Erzurum'a geri gönderildi (Sekiz).
 
Bu şekilde, sekiz defa TEKRAR TEKRAR görevden almalar sırasında; AKP Başbakanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın  askerlik arkadaşı olduğu söylenen, daha sonra AKP milletvekili adayı olan, bir kişi üç defa, Fevzi Budak'ın yerine Erzurum Milli Eğitim Müdürü yapıldı...  Yapıldı da ne oldu?  Gözünü Budak'tan sakınmayan Fevzi BUDAK bu atamalar içinde üç defa mahkemeye başvurdu,  başbakanının askerlik arkadaşını üç defa görevden aldırdı.
 
TEKRAR TEKRAR görevden almalar, Bakan Hüseyin Çelik ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci aleyhine ceza davası açılmasını sağladı. Bakan Hüseyin Çelik dokunulmazlıktan yararlanıp  şimdilik yargıdan kurtuldu. Yargıtay, Necat Birinci'yi görevini kötüye kullanmaktan  beş ay hapis cezasına çarptırdı, para cezasına çevrilerek, ertelendi. Necat Birinci, AKP'den İstanbul Milletvekili yapıldı. Sonra ne oldu ? Görevi kötüye kullanmaktan mahkum olanların siyasetten çekilince hapis yatmaması için kanun çıkarma yoluna gidildi. AKP İktidarında görevi kötüye kullanan bütün kamu görevlileri gibi  Necat Birinci de Hüseyin Çelik de yargılanmayacak ve  hapis de yatmayacaklar da Allahın huzuruna nasıl çıkacaklar ? Orasını bilmem…

 

Fevzi Budak, Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik'i altı defa manevi tazminata mahkûm ettirdi. Faizleriyle birlikte  Hüseyin Çelik bu tazminatları nasıl ödedi. Ya da nasıl ödendi. Orasını da bilmem.

 

Bu arada tekrarlar devam ediyordu… Fevzi Budak İstanbul’da Erzuruma dönüp göreve başladıktan üç ay sonra... TEKRAR görevden alındı, Ankara'ya gönderildi, mahkemeye başvurdu, haklı bulundu, Erzurum'a geri döndü (Dokuz).

 

Beş ay sonra...TEKRAR  görevden alındı, İstanbul'a gönderildi, mahkemeye başvurdu, haklı   bulundu, Erzurum'a geri döndü (On).
 
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü, Fevzi Budak’ın meslekten çıkarılması talebiyle soruşturma açtırdı. Hakkında soruşturma açılan Budak’ın , mevzuata göre, sicil raporunun altı ay birlikte çalıştığı amiri tarafından hazırlanması gerekiyordu... Fevzi Budak altı ay bir görev yapmadığı (doğru anlatım yağamdığı) için, rapor hazırlanamadı! Meslekten atılamadı! 

 

Bu arada Bakanlık boş durmadı ! Üç ay sonra... TEKRAR görevden alındı, Ankara'ya gönderildi, mahkemeye başvurdu, gene haklı bulundu, gene Erzurum'a geri döndü (On bir).

 

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü Makamı,  11 defa görevden alma TEKRAR edilmesine rağmen AKP tarafından işgal edilemeyince Fevzi Budak tutuklandı !

 
Erzincan Başsavcısı'nı içeri tıkan Erzurum Savcısı tarafından ifadesi   alındıktan sonra, dolandırıcılık ve yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle   hapse gönderilerek görevden uzaklaştırıldı   (Etti mi  on iki).
Anadolu Ajansının haberine göre :
Milli Eğitim Müdürü Budak kefaletle tahliye oldu.


 
Haber özetle şöyle :Sahte belge düzenleyerek kamu kurumunu dolandırdığı iddiasıyla Eylül  ayının başında, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısını tutuklayan Başsavcı tarafından  tutuklanan Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, 50 bin TL kefaletle serbest bırakıldı.
Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, özgürlüğüne kavuştu. 

 

Budak'ı cezaevi kapısı önünde eşi, kızı, 6 yaşındaki torunu, Türk-İş 9. Bölge Temsilcisi, Türk Kamu-Sen İl Temsilcisi, Pasinler eski Belediye Başkanı ile çok sayıda eğitimci ve dostları karşıladı. Saatler öncesinden cezaevi önüne gelenler tek sıra halinde dizilerek Budak'ı alkışla karşıladılar. Karşılama töreni esnasında gözyaşlarını tutamayan Budak,"Badireli bir güç geçti. Kaderde varmış. Bir iftira ile karşı karşıyayım. Olayla bir ilgim yok. Yargı sürecinde gerçek ortaya çıkacak. Bana destek olan eşime, aile dostlarıma teşekkür ediyorum. Bir kağıt kadar temiz, namuslu ve dürüst olduğuma inanıyorum" dedi. Budak daha sonra konvoy eşliğinde evine gitti.

 

Kendisini en son Çanakkale’de göreve başladığı ilk gün görmüştüm. Tesadüfen Çanakkale’de olduğum o gün beni ve eşimi akşam yemeğine davet etti. Birlikte yemek yememizi bile kafalarına göre yorumlayıp ona zarar verebileceklerini söyleyip kendisine ve eşine teşekkür ettim.

 

Açtığı davaları kazanan Müdürüm bu arada sağlığını kaybetmişti. Şeker hastası olduğunu öğrendim.  “ Bana zarar veremezler. Ben görevimde hiç yanlış yapmadım. Vatanıma , milletime, cumhuriyetime bağlı bir eğitimciyim. Açtığım her davayı kazandım. Bu davalardan dolayı üzülüyorum ama utanmıyorum. Utanacak olanlar başkalarıdır.” dedi.

 

Yiğit direnişinden  dolayı sevgili müdürümü kutluyorum.

 

Birlikte çalışmış olmaktan her zaman gururlandığım, kişiliği ile bütün eğitim yöneticilerine örnek olması gereken,  Efsaneleşen Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak’a sağlık diliyorum. Yeni yılın kutlu olsun müdürüm"

 

Bir not düşmek istiyorum: Ecevit Hükümeti döneminde Erzurum'da keyfi biçimde tek bir okul yöneticisi ve tek bir öğretmen görevden alınmadı ve mağdur edilmedi. Şayet var olduğunu söyleyen birileri varsa sayfam açıktır. Görevden alındım. Hapislere atıldım ve ne yazık ki yerime Fetö mensubu kişi Milli Eğitim Müdürü yapıldı ve iki yılı aşkın Erzurum'da görev yaptı. Makamında devlet tetbiyesi dersi verdiğim kanun ve hukuk tanımaz Hüseyin Çelik ise şu anda Ankara Dikmen Vadisi'nde değeri milyar dolar olan ofisinde bir zamanlar Bakanı ve mensubu bulunduğu AK Parti'ye muhalif çizgide yürümekte; Sultan Hamid'e ve partisine dozu çok yüksek eleştirilerde bulunmakta. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halim 12 Mayıs 2024 17:14

    Sizi iyi biliriz lakin şahitliğine başvurduğunuz Bostancı ilahiyatçılar nezdinde tezkiye edilmediği için şahitliğini kabul etmiyoruz, onunla ahirete bırakılan bir hesabımız var.

  • Ejder 12 Mayıs 2024 12:15

    Sayın müdürüm o günün Erzurum'daki üst düzey yöneticileri şimdi millet vekilleri mecliste. Bu yazınızda bir iki kelam etmeniz gerekmez miydi? "Feto " kapsamında binlerce meslektaşınız 8 yıldır hapisteler.Sadece sendika üyesi oldukları için hırsızlık yok ihaleya fesat karıştırma Yok.....kanunlarda yazılı hiç bir suç yok... Siz hangi hapishanelerde kaç yıl yapttınız .İsnad edilen suç ne idi. Ayrıntılı yazarsanız kamoyu doğru bilgi edinmiş olur. Bulunduğunuz yaş itibariyle herhangi bir beklenti olmadığınıza göre kaleminiz gerçekleri yazsın bizde öğrenmiş olalım Kaleminiz tarihe tanıklık etsin ve not düşsün

  • 28 şubat mağduru 12 Mayıs 2024 08:30

    O sizin dediğiniz bakanda mazlumun ahı var. Unutmadık.

  • CAN YUCELEN 11 Mayıs 2024 10:11

    EN İYİ BAKANLARDAN BİRİ İDİ.FEVZİ BEYİN YERİ HENÜZ DOLMADİ.

  • Sis 11 Mayıs 2024 09:52

    Savunduğunuz bakan 8 -9 nesli perişan etti bir çok üniversite mezunu öğretmen olamadı 28 şubat bakanlarından binlerce kişi mahşerde bu savunduğunuz zat tan hesap soracak

  • Ali er 10 Mayıs 2024 22:57

    Hüseyin Çelik gibiler unutulur hesabı ahirette sorulur tüm öğretmenler beddua ediyor kendisine. Allah cezasını versin. Akp maalesef gözü doymayan bir parti bunlar ülkeyede eğitimede çok zarar verdiler. Gözü aç olanları doyurmak zordur.