İlçeler Haber Girişi : 14 Kasım 2013 18:31

Esma Parkı, Hilalkent'in imajını değiştirdi

Esma Parkı, Hilalkent'in imajını değiştirdi
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un Tortum Yolu üzeri Fort servisi arkasında 50 dönüm alana inşa ettiği park ve bitişiğinde yapımı süren Fitnes Merkezi Hilalkent semtinin imajını değiştirdi.
Erzurumajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un Tortum Yolu üzeri Fort servisi arkasında 50 dönüm alana inşa ettiği park ve bitişiğinde yapımı süren Fitnes Merkezi Hilalkent semtinin imajını değiştirdi.

Hilalkent Mahallesinin muhtarı İbrahim Çelebi, yapılan çalışmaların kendilerini mutlu ettiğini belirterek "Biraz gelişmiş köy gibiydik, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut adeta makus talihimizi değiştirdi. Allah razı olsun" dedi.

Yakutiye Belediyesi tarafından Hilalkent'in altında inşa ettiği piknik alanı ve mesire yeri ile yanı başında yapımı süren Fitnes Merkezi adeta mahallenin imajını yeniledi. Yaklaşık 20 bin nüfusa sahip olan Hilalkent ve çevresinde sosyal donatının olmadığını hatırlatan Belediye Başkanı Ali Korkut, amaçlarının şehrin her yöresine güzellikler katmak olduğunu söyledi. Esma Parkı ve hanımlara özel fitness merkezinin bölgeye bir çekim kazandırdığını hatırlatarak "Hilalkent, biraz kenarda kalmış, bazı şeylerden de uzak kalmış bir mahallemizdi. 50 dönüm bir alana mesire ve piknik alanı yaptık. Park içerisine giren alanda 15 civarında evi kamulaştırdık. Bu park kamulaştırmalar ile birlikte yaklaşık 5 milyona mal oldu. Hanımlarımız için özel yaptığımız Fitness ve Spor Merkezinin kamulaştırma bedeli 1.3 milyon ve artı yapımı var. 3 milyon lira civarında bir maliyet söz konusu. Bütün bu yatırımlar şehrimizin kuzey doğusunun canlanması, çekim alanına dönüşmesi içindir.

Mısır direnişinin sembolü haline gelen Esma kızımızın ismini vermek nasip oldu. Bir anlamda darbeye karşı, demokrasiden yana olanların parkı konumuna da geldi. Biz hizmet için varız. Hilalkentimize de böyle bir güzellik kattık" ifadelerini kullandı.
20 bin nüfuslu, biraz gelişmiş köy görünümünde mahalle olduklarını belirten muhtar İbrahim Çelebi, "Hilalkent 20 bin nüfuslu, Erzurum'un birçok ilçesinden daha fazla nüfusu barındıran mahalledir. Düne kadar şehre yakın köy noktasındaydık, ancak Esma Park ve yanında yapımı süren Fitness Merkezi ile imajımız değişti. Adeta şenlendik. Mahallemiz değerine değer kattı. Belediye Başkanımız Ali Korkut, bölgenin görünüm ve ekonomik açıdan değerini yükseltti. Mahallem adına teşekkür ediyorum. Ali bey, çok güzel hizmetler yapıyor, şehrin bu yakasını da unutmadı. İnşallah daha başka hizmetleri de bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.