Erzurum Haber Girişi : 03 Mart 2021 13:21

Esnafa bahar erken geldi

Esnafa bahar erken geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçtiğimiz hafta başında kabine toplantısı ardından açıkladığı normalleşme planı, esnafın yüzünü güldürdü.

Erzurumajans-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçtiğimiz hafta başında kabine toplantısı ardından açıkladığı normalleşme planı, esnafın yüzünü güldürdü. Orta riskli grupta yer alan Erzurum’da da dün restoran, kafe ve kıraathaneler hizmet vermeye başladı. Normalleşme adımına en çok uzun süredir kepenk indirmiş olan kıraathane esnafı sevindi.

 

Koronavirüsle mücadelede yaklaşık 1 yılı geride bırakan Türkiye’de 1 Mart itibariyle normalleşme adımları atıldı. Vaka sayılarına göre dört gruba ayrılan 81 ilde, risk durumuna göre uygulamalar güncellendi. Erzurum’da yeniden siftah eden kıraathane işletmecileri müşterisi ile kavuşmanın heyecanını yaşadı.

 


 

Geçtiğimiz Pazartesi günü kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehirlerdeki vaka sayılarına göre kısıtlamaların kalkacağını duyurdu. İller düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak dört gruba ayrıldı. Erzurum’da orta riskli kategoride bazı kısıtlamaların kalktığı iller arasında yer aldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun süredir kapalı olan lokanta, kıraathane ve kafeler yeniden açıldı. Aylar sonra siftah eden kıraathane esnafı müşterisiyle buluşmanın heyecanını yaşarken gün boyu bayram havası esti.

 

En çok bizi vurdu


Kıraathane işletmecisi Mikail Mutlu, “Pandemi en çok bizi vurdu. Uzun zamandır tamamen kapalı durumdayız. Bu süreç bizi çok sarstı, ne yapacağımızı şaşırır hale gelmiştik. Borçla borç kapatır olduk,  hangisini nereye vereceğiz diye şaştık kaldık. Bu karar bizi çok sevindirdi. İnşallah bu şekilde devam eder, bir daha o günlere dönmeyiz” dedi.

 


 

Koşarak geldik


Kıraathaneye çay içmeye gelen Şenol Gökdere ise, “Vallahi bu ortamı çok özledik. Çay içsen de içmesen de şurada arkadaşlarla oturmak insanı çok rahatlatıyor. Haberi alınca sabah koşar ayak buraya geldik. Sobanın başında sıcak çay yudumlamak bile ne kadar önemli nimetmiş bu şekilde anladık. İnşallah tekrar kapanmaz, bu beladan da kurtuluruz” diye konuştu.


Açsan dert açmasan dert


Müşterilerini HES kodu ile alan kafe işletmecisi Nidai Akkılıç da üniversitelerin tekrar açılmasını istediklerini söyleyerek, “Bizim müşterimiz daha çok üniversite öğrencisiydi. O yüzden tekrar açılmasını istiyoruz. Buranın bir sürü gideri var, açsan dert açmasan dert. Gelen birkaç müşteri ile faturalar nasıl ödenir bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Manolya BULUT/PUSULA

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.