İlçeler Haber Girişi : 12 Aralık 2012 23:30

Esnafa sahte para test kalemi dağıtıldı

Esnafa sahte para test kalemi dağıtıldı
Erzurum'un Narman ilçesinde İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Kaymakamlığı, Narman Belediyesi ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanlığı iş birliği yaparak ilçede bulunan esnaflara 200 adet sahte para test kalemi dağıttı.
Erzurumajans-Erzurum'un Narman ilçesinde İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Kaymakamlığı, Narman Belediyesi ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanlığı iş birliği yaparak ilçede bulunan esnaflara 200 adet sahte para test kalemi dağıttı.

İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, İlçe Emniyet Amiri İskender Güray Keskin ve Narman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sina Satıcı’nın da katıldığı sahte para test kalemi dağıtımında esnaflar tek tek gezilerek sahte para hakkında bilgiler verildi. Telefon satan bir esnafın dükkanına girilerek sahte yüzlük banknotla telefon alan Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, "Benim verdiğim para sahte idi. Alış veriş yaparken daha dikkatli olmanız gerekmektedir." dedi.
İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ise "Esnafa sahte para konusunda duyarlı olmanız gerekiyor. Özellikle ilçemizde hayvan ticareti yapılmakta. Bin bir güçlükle büyüttüğünüz hayvanlarınızı sahte para karşılığı vermemek için bu sahte para konusunda dikkatli olun." diye konuştu.

İlçe Emniyet Amiri İskender Güray Keskin vatandaşlara "Amacımız sizleri ve vatandaşları sahte para konusunda bilinçlendirmek. Sahte para kullanımı konusunda suç işlenmeden önce caydırıcılık sağlamak ve son olarak ise sahte para kullanımı suç olursa suçu tespit etmektir." dedi.

Sahte ve gerçek paranın yan yana konularak sahte para test kalemle test edildi. Sahte para üzerine kalemle çizgi çekilince siyah bir çizgi çıkması, gerçek para üzerine çizgi çekildiğinde ise çizgini belli olmaması paranın sahte olmadığını belli etmekte. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.