Erzurum Haber Girişi : 13 Mart 2019 16:00

ESOB Başkanı Fırat'tan fuar tepkisi

ESOB Başkanı Fırat'tan fuar tepkisi
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, Yakutiye Kent Meydanında açılması planlanan ‘El sanatları ve yöresel ürünler’ fuarına tepki gösterdi.
Erzurumajans-Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, Yakutiye Kent Meydanında açılması planlanan ‘El sanatları ve yöresel ürünler’ fuarına tepki gösterdi. Başkan Fırat, “Bu durum Erzurum esnafına ihanettir. Başkan Ali Korkut bu hatadan geri dönmelidir” dedi. 

PLAKET VERMİŞTİK AMA…

Yakutiye Belediyesi merkezi Isparta’da bulunan bir firmaya kent meydanını 15-28 Mart tarihleri arasında kiraladı. Isparta ve çevresindeki illerden gelmesi beklenen çok sayıda esnafın stant açacağı ‘El sanatları ve yöresel ürünler’ fuarına ilk tepki ESOB Başkanı Rasim Fırat’tan geldi. 31 Mart itibariyle görevini devredecek olan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’a geçen hafta teşekkür plaketi veren Başkan Rasim Fırat, “Ali Başkanın gider ayak yaptığı bu girişim yenilir yutulur cinsten değil. Bir an önce bu yanlıştan dönmeli” dedi.

SÖZ VERMİŞTİ, TUTMADI

Ekonomik dar boğazdaki kent esnafının çoğu zaman siftahsız kepenk kapattığına dikkat çeken Başkan Rasim Fırat, “Evine ekmek götüremeyen esnafımız varken, Yakutiye Belediyesi’nin fuar adı altında başka şehirlerden esnafa kucak açması hiç bir şekilde kabullenilemez. Erzurum esnaf ve sanatkarı bunu hak etmiyor. Bu yapılan bizlere ihanettir. Geçen yıllarda da bu şekilde açılan fuarlara tepki göstermiş ve kendisinden ‘bir daha olmayacak’ şeklinde söz almıştık. Ancak görüyoruz ki Ali Başkan giderayak böylesi büyük bir yanlışa imza attı ve sözünde durmadı” diye konuştu. 

VALİLİK VE BÜYÜKŞEHİR MÜDAHALE ETSİN

Yanlıştan bir an önce dönülmesi için Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin de harekete geçmesini isteyen Başkan Fırat şöyle dedi. “ESOB olarak böylesi bir fuarın açılmasına karşıyız ve asla kabul etmiyoruz. Belediye firmayla olan sözleşmesini feshedebilir, parasını geri verebilir. Bu noktada Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin kent esnafının yanında olmasını bekliyoruz.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bir bilen 01 Ocak 1970 02:00

    Geleneksel ürünlerin satışının yapıldığı iddia ediliyor. Ancak çoğu hileli ve sıkıntılı gıdalar. Bence kimse almamalı. Gıda reyonuna yaklaşmamalı bile.

  • mecnun yoklu 01 Ocak 1970 02:00

    Tüyap'taki mobilya fuarına tepki göster bence. Isparta yöresel ürününün bizim esnafla ne alakası var. Çap işte...

  • Dadaş Murat 01 Ocak 1970 02:00

    ne o milleti kazıkladığınız mı anlaşılacak.

  • Ferhan yıldız 01 Ocak 1970 02:00

    Isparta ve çevresindeki iller Oltu taşı işçiliği yapıyorda bizim haberimiz mi yok(yöresel ürün diye bim malı ürünler satılacaksa bilmem).erzurum esnafına niye ihanet olsun.öyle bile olsa dışarıdan gelen ürün kalitesi bizimkine göre iyi olurda rezil oluruz diye mi düşünülüyor yoksa.boş işlerle uğraşmayı bırakın....

  • Dadas 01 Ocak 1970 02:00

    İyide ne alakasi var..diğer şehirlerin ürunlerini erzurumda satan mi var..bence cok güzel fuar..en azindan turkiyenin değişik illerinde ki güzellikleri görüp lezzetleri tadiyoruz..