Erzurum Haber Girişi : 27 Haziran 2019 17:30

ESOB Başkanı Fırat'tan sert tepki

ESOB Başkanı Fırat'tan sert tepki
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, Yakutiye'den sonra Aziziye Belediyesi'nin de şehir dışından gelen esnafa yer vermesine, ''Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Esnaf kepenk mi indirsin?'' diyerek tepki gösterdi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, Yakutiye’den sonra Aziziye Belediyesi’nin de şehir dışından gelen esnafa yer vermesine, “Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Esnaf kepenk mi indirsin?” diyerek tepki gösterdi.

Geçen Ramazan Yakutiye Belediyesi’nin ‘El Sanatları ve Yöresel Ürünler Fuarı’ adı altında dışarıdan gelen esnafa yer vermesinden sonra Aziziye Belediyesi de kent esnafını hiçe saydı. ’Yöresel Ürünler Festivali’ adı altında başka illerden gelen esnafın çadır kurmasına izin verilmesine tepki gösteren ESOB Başkanı Rasim Fırat, “Siftahsız kepenk kapatan esnafımız varken, belediye yönetimlerinin böylesi uygulamalar yapmasını kınıyorum” dedi.

BİZE İHANET EDİYORLAR

Bu tür yanlışların yapılmaması için konuyu sık sık gündeme getirdiklerini ancak belediyelerin bu duruma duyarsız kaldığını kaydeden Başkan Fırat, “Hep söylüyorum bu yapılan bize, Erzurum esnafına ihanettir. Belediyeler, üç beş kuruş kazanacak ya da bir takım yardım derneklerine katkı sağlayacaklar diye Erzurum esnafını hiçe sayamaz. Ekonomik dar boğazdaki esnafımızın önemli bir bölümü siftahsız kepenk indirirken, belediyelerin başka şehirlerden gelen esnafa kucak açmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Esnaf kepenk mi indirsin? Bu ve bunun gibi uygulamalar yüzünden perişan olan esnafımız iflasın eşiğine sürükleniyor. Son çare olarak da şehri terk edip gidiyor. Bu duruma bir son vermek için Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin kent esnafının yanında olmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Merhaba 01 Ocak 1970 02:00

    Hele şükür bu garabet sonunda basına yansıdı. Hem saçma sapan bir pazar kuruluyor hem de 800 yıllık tarihi eserin bahçesine, şehrin göbeğine kuruluyor. Sonunda birilerinin demeci basına yansımış. Fakat zannediyorum ki seneye de aynı şeyi yaşayacağız.

  • Erdem Altay 01 Ocak 1970 02:00

    Oy uğruna her türlü kılıfa bürünen belediye şimdi karşılığını veriyor. Dadaşkente hangi esnafa girerseniz girin aradığınızı bula biliyorsun çakanıda var makul fiyatta satanıda ama sonuçta benim esnafım şahsım olarak önce Dadaşkent deki esnaftan alış verişimi yaparım bulamadığımı merkezden alırım ki oda nadirdir. Şimdi ne gerek var başka illerden esnaf getirmeye. Kontrol yok hijyen yok denetleme yok ama benim esnafımın ufak kusurunu görseniz tepesine binersiniz. Neyin kafasını yaşıyorsunuz Allah aşkına amacınız ne ESOB başkanım sonuna kadar

  • gökhan 01 Ocak 1970 02:00

    batıp gidenler neysede elde kalan esnafın kıymetini biliniz unutmayın onlar yoksa sizde yoksunuz belediyede yok

  • misafir hakan 01 Ocak 1970 02:00

    yüzde 63 oy verirken bunları düşünmeliydi esnaf.seçerken kabul eden icraatlarıda kabul etmeli.

  • Vatandaş/Müşteri 01 Ocak 1970 02:00

    Yol ve kalacak yer masrafları olmasına rağmen sizlerden ucuz, kaliteli ve hoşgörülü bir hizmetle satış yapıyorlar. Suçu kimseye yıkmayın...