Erzurum Haber Girişi : 06 Kasım 2012 09:15

ESOB'dan gıda hijyeni semineri

ESOB'dan gıda hijyeni semineri
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB), kentteki fırıncılara yönelik gıda hijyeni konulu eğitim semineri başlattı.
Erzurum Ajans-Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB), kentteki fırıncılara yönelik gıda hijyeni konulu eğitim semineri başlattı. ESOB Başkanı Rasim Fırat, seminerin fırın sahipleri ve işçileri için yararlı olacağına inandığını belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu arasında yapılan protokol ile 81 ilde verilecek olan gıda hijyeni semineri Erzurum'da da başladı. Esnaf Sarayı'ndaki toplantı salonunda yapılan eğitim seminerinin açılışında konuşan ESOB Başkanı Rasim Fırat, seminerlerin ilkinin İstanbul'da Fırıncılar Federasyonu tarafından düzenlendiğini daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu arasında imzalanan protokolle 81 vilayete yayıldığını söyledi. 10 gün sürecek olan seminer sonunda katılımcılara sertifika verileceğini kaydeden ESOB Başkanı Fırat, Bu seminerlerin çok yararlı olacağına inanıyorum dedi.

Fırıncılar Odası Başkanı Remzi Keteci ile çok sayıda fırın sahibi ve işçisinin katıldığı seminerin ilk gününde Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Murat Karaoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görev gıda mühendisleri Selma Koçan ve Hayriye Bahar gıda hijyeni konusunda katılımcılara bilgiler verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.