Erzurum Haber Girişi : 30 Kasım 2011 18:02

ESOB`dan yılın ahisi`ne ziyaret

ESOB`dan yılın ahisi`ne ziyaret
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hanefi Topçuoğlu, Zeki Pınar, İshak Karslıoğlu, Zekayi Kaplan ve Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kotan ile birlikte 2010 yılında ‘Y
Erzurum Ajans-Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hanefi Topçuoğlu, Zeki Pınar, İshak Karslıoğlu, Zekayi Kaplan ve Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kotan ile birlikte 2010 yılında ‘Yılın Ahisi’ seçilen Terzi Mustafa Kiki’yi ziyaret ettiler.

Millet Bahçe Sokak’taki dükkanında ziyaret ederek Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun (TESK) hazırlatmış olduğu ‘2010 Yılı Ahi Kataloğu’unu ve Kiki’nin katalogta yer alan fotoğrafından oluşan tabloyu hediye ettiler.
Ziyarette konuşan ESOB Başkanı Rasim Fırat asırlardır süren Ahilik Kültürü’nü devam ettirmeye çalıştıklarını belirtti.

Başkan Fırat, “1300’lü yıllardan beri süre gelen Ahilik Kültürü’nün devamı bizleriz. Bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz. Bizler esnaflarımız için varız. Esnafımızın her türlü problemini çözme noktasında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizler ne kadar birbirimizle diyalog halinde olursak daha da başarılı oluruz. Mustafa Usta gibi temelden yetişip de halen daha mesleğini icra eden, geçimini mesleğinden sağlayan ustalarımızdan örnek alıyoruz.” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mustafa Kiki de Başkan Fırat ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.
Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kotan da yaptığı konuşmada ESOB Başkanı Rasim Fırat, Yönetim Kurulu üyeleri ve kataloğu hazırlatan TESK yönetimine teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • sezai akbulut 01 Ocak 1970 02:00

    Yorumunuz