Kültür-Sanat Haber Girişi : 07 Kasım 2013 22:06

ESRUC Hindistan'a uzandı

ESRUC Hindistan'a uzandı
Atatürk Üniversitesi ile KIIT Üniversitesinin işbirliğinde 01-03 Kasım 2013 tarihleri arasında Hindistanın Odisha eyaletinin Bhubaneswar şehrinde gerçekleştirildi.
Erzurumajans-"4,h Eurasian Silk Road Universities Convention (ESRUC) Investigating the Social Cultural and Global Issues along the Silk Road" adlı uluslararası sempozyum Atatürk Üniversitesi ile KIIT Üniversitesinin işbirliğinde 01-03 Kasım 2013 tarihleri arasında Hindistanın Odisha eyaletinin Bhubaneswar şehrinde gerçekleştirildi.

Atatürk Üniversitesi Avrasya İpek Yolu Üniversiteler Birliğinin (Eurasian Silk Road Universities Convention / ESRUC) öncülüğünde ve KIIT Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen sempozyuma Türkiye'den, Hindistan'dan, Türk dünyasından ve Avrupa ülkelerinden pek çok üniversite rektörü, rektör yardımcıları, akademisyenler, YÖK üyeleri, diğer resmî kurum ve kuruluş temsilcileri katılarak İpek Yolu'nun bölge ülkeleri ve üniversiteleri açısından önemi ile ilgili bildiriler sundu.

KIIT Üniversitesi konferans salonlarında gerçekleştirilen sempozyumu kapanışından sonra (04-05 Kasım 2013 tarihlerinde) Bhubaneswar, Agra, Delhi ve Serhend şehirlerine bilimsel araştırma ve inceleme gezileri yapıldı. Programın başarılı şekilde tamamlanmasının ardından katılımcılar 06 Kasım 2013 tarihinde ülkelerine döndü.

Programın başarıyla sonuçlanmasında Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile KII Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Satyendra PATTNAİK'in gösterdikleri büyük gayretler nedeniyle kendilerini şükran plaketi verildi.

Sempozyum sonunda bir sonraki toplantının Moğolistan Cumhuriyeti'nde yapılması kararlaştırıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.