Ekonomi Haber Girişi : 10 Şubat 2012 11:09

ETB'den bir ilk daha

ETB'den bir ilk daha
Erzurum Ticaret Borsası (ETB) ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM)’in ortaklaşa düzenlediği, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından kabul gören projesi “ KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursunu tamamlay
Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret Borsası (ETB) ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM)’in ortaklaşa düzenlediği, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından kabul gören projesi “ KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursunu tamamlayan kursiyerler sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar.
Erzurum Ticaret Borsası Konferans salonunda düzenlenen törenle 1 ay süren “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” Kursunu başarı ile tamamlayan Kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sertifika törenine Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu ile Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları Kemal Aras, İsmail Yeşilyurt, Yönetim Kurulu üyesi Kıyasettin Yüksel, Meclis Başkan vekili Mehmet Akgün, Erzurum (ABİGEM) İş Geliştirme Direktörü, Prof.Dr. Osman Demirdöğen, (KUDAKA), Proje Yönetim Birim Başkanı Fatih Yılmaz, (KOSGEB), Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Çarlıoğlu, Sertifika almaya hak kazanan kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olarak görülen girişimciliğin desteklenmesi, yeni işletmeler kurulması ve istihdamın artırılmasının Erzurum’da da önemli bir ihtiyaç olduğunu anlatarak, ”Yapılan araştırmalara göre girişimciliği engelleyen faktörlerin başında güven eksikliği gelmektedir. Bizler bu anlamda ilkini düzenlediğimiz Girişimcilik eğitiminin önümüzdeki günlerde ve yıllarda da artarak devam etmesi için çalışmalarımıza son sürat devam edeceğiz. Girişimcilik eğitimini, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, kendi işini kurmak isteyen girişimci adayların iş kurma konusunda cesaretlendirerek başarılı işletmeler kurabilmelerinin önünü açabilmek için , Girişimciliğin önündeki tüm engelleri kaldırmaya yönelik projelerimiz devam etmektedir” dedi.
KUDAKA, Proje Yönetim Birim Başkanı Fatih Yılmaz ise Kursiyerlerin Bundan sonraki çalışmalarında başarılı birer işletme kurabilmesi için yapılacak iş planları hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.
KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Çarlıoğlu ise katılımcılara, İş planı hazırlayan girişimci adaylarının, aynı alanında başarılı olmuş işverenlerle buluşmaları ve tavsiyeler almalarının iş hayatlarında daha başarılı olmaları için önemli olduğunu belirtti.
Girişimcilik Eğitimi başarı ile tamamlayan 60 kursiyere sertifikaları,(ETB), Başkanı Hınıslıoğlu, (KOSGEB), Hizmet Merkezi Müdürü Çarlıoğlu, (KUDAKA), Proje Yönetim Birim Başkanı Yılmaz ve (ABİGEM),İş Geliştirme Direktörü Prof.Dr.Demirdöğen tarafından verildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • 2012 kosgeb girişimci iş planı örneği 01 Ocak 1970 02:00

    • KOSGEB Girişimcilik Desteği hakkında ; -Destek alan sektörler nelerdir -Girişimcilik desteği şartarı -Girişimcilik desteği süreci nedir -Girişimcilik desteği ne kadardır -Hangi iş fikirleri destek alır -Örnek girişimci iş planları -Destel almış iş planı örnekleri -Başarılı bir iş planı nasıl hazırlanır -Girişimcilik eğitimlerine nasıl karılabilirim vb KOSGEB destekleri ve desteği için www.isplaniornekleri.com