Erzurum Haber Girişi : 04 Aralık 2013 12:05

ETSO, organik tarım çalıştayı düzenledi

ETSO, organik tarım çalıştayı düzenledi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) 2009-2013 Stratejik Planı'nda yer alan başlıca hedeflerinden biri olan organik tarım konusuyla ilgili bir çalıştay düzenledi.
Erzurumajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) 2009-2013 Stratejik Planı'nda yer alan başlıca hedeflerinden biri olan organik tarım konusuyla ilgili bir çalıştay düzenledi.

ETSO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda, İş ve Endüstri İlişkileri Birimi tarafından düzenlenen toplantıya, konuyla ilgili akademisyenler, kamu kurumları, STK ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Sektör sorunları ve bu sorunların çözümü için önerilerin masaya yatırıldığı çalıştayın ilk bölümünde İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından Erzurum'un organik tarım durumunu anlatan bir sunum yapıldı. Ardından katılımcılar organik tarım ve hayvancılık üzerine gözlemlerini ve sorunlarla birlikte çözüm önerilerini dile getirdiler.

Çalıştayda yapılan konuşmalarda, temiz su, temiz hava, temiz toprak avantajlarının olduğu Erzurum merkez ve ilçelerinde çiftçilerin, kimyasal ve sentetik gübre ve ilaçları genellikle kullanmadığı, organiğe yakın üretim yapıldığı vurgulandı. Bölgedeki tarımsal ürünlerin kalitesinin giderek arttığı, AB ülkelerinden ciddi taleplerin alındığı dolayısıyla ihracata dönük önemli bir sektör olduğunun ifade edildiği çalıştayda, üretim, satış ve pazarlamada planlı ve sertifikalı olma yolunda daha gayretli çalışılması gerektiği belirtildi.

Özellikle üreticilerin tarladan sofraya ürünlerini ulaştırabilmeleri konusunda, yaşanan aksaklıklara çözüm olarak Organik ve Doğal Ürün Pazarı ihtiyacının karşılanması gerektiğinin dile getirildiği çalıştayda, bu konuda ETSO'dan üretimin sürdürülebilirliğini sağlayarak, ürünlerin satış ve pazarlamasını kolaylaştıracak gerekli girişimlerde bulunması talep edildi.

Çalıştayda son olarak sektör temsilcileri tarafından dile getirilen sorunlar ve mevzuata ilişkin beklenen değişiklikler kapsamında hazırlanacak bir raporun Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na sunulacağı bildirildi.
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.