Bölge Haber Girişi : 03 Nisan 2010 00:16

ETSO üniversitesi Aziziye'ye kuruluyor!

ETSO üniversitesi Aziziye'ye kuruluyor!
Üniversitesi'nin kampusu için Aziziye ilçesi Merkez Mahallesi Maşatlar mevkiinde kiralanan alanın kiralama protokolü, Defterdar Osman Şimşek ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik tarafından imzalandı.

Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Araştırma, Geliştirme ve Yardımlaşma Vakfı’nın kuracağı “Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi” için ilk resmi imza atıldı.
İlk etapta mühendislik, hukuk, mimarlık ve tasarım ve sağlık bilimleri fakülteleri ile bir meslek yüksek okulunu bünyesinde barındırması planlanan Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi’nin kampusu için Aziziye ilçesi Merkez Mahallesi Maşatlar mevkiinde kiralanan alanın kiralama protokolü, Defterdar Osman Şimşek ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik tarafından imzalandı.
Defterdar Osman Şimşek’in makamında gerçekleştirilen imza törene ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’in yanı sıra ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Milli Emlak Müdürü Adnan Yılmaz ve basın mensupları katıldı.
Protokole imza atan Defterdar Osman Şimşek, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Vakfı’nın çok Erzurum’a çok önemli bir yatırım yapmak için çaba gösterdiğini belirterek, bu çabanın her türlü takdirin üzerinde olduğunu söyledi.
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik de, vakıf üniversitesi kurma fikrinin yıllardan bu yana üzerinde durdukları bir konu olduğunu ifade ederek, bununla ilgili hedefe adım adım ilerlediklerini, kampus alanının kiralanmasının ardından, YÖK’ün ve Bakanlar Kurulu’nun kararını beklediklerini dile getirdi. Konuşmasında, “Memleketimiz için iyi bir şeyler yapmanın gayreti içerisindeyiz” diyen ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, üniversitenin kurulmasında asla kar amacı gütmediklerini kaydederek, “Asıl amacımız; memleketimize hizmet edecek kalifiye elemanlar yetiştirmek ve iyi yetişmiş gençlerimizin bölgenin kalkınmasında bir güç olmasına zemin hazırlamaktır. İnşallah başarılı oluruz, ülkemiz de bu işten faydalanır” dedi.
İmza töreninin ardından Defterdar Osman Şimşek Başkan Yücelik’e günün anısına porselen bir tabak hediye etti.
Üniversite için eski veterinerlik binasının bulunduğu, 25 bini kapalı, toplam 120 bin metrekarelik alanı kiralayan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Araştırma, Geliştirme ve Yardımlaşma Vakfı ve ETSO yöneticileri önceki gün gerçekleştirdikleri toplantıda kampus alanındaki binaların onarımına başlanması yönünde karar almıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.