Erzurum Haber Girişi : 12 Haziran 2016 20:15

ETSO'dan, Vali Altıparmak onuruna iftar

ETSO'dan, Vali Altıparmak onuruna iftar
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), son Valiler Kararnamesi ile Denizli Valiliği'ne atanan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın onuruna bir iftar verdi.
Erzurumajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), son Valiler Kararnamesi ile Denizli Valiliği'ne atanan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın onuruna bir iftar verdi. 

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen iftara, Vali Dr. Altıparmak'ın yanı sıra, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, belediye başkanları, vali yardımcıları, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Meclis Başkanı Saim Özakalın, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, ETSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, ETSO Meslek Komitesi Başkanları, İl Genç ve Kadın Girişimciler Kurullarının başkanları ve üyeleri ile basın mensupları katıldı.

ETSO'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programında ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik bir konuşma yaptı. Erzurum'a veda eden Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ın görev süresince şehrin kurumlarının iyi bir sinerji kazandığı kaydeden Başkan Yücelik, "Zaman çok hızlı akıp gidiyor. 3 yıl gerçekten çok hızlı geçti. İnsanın yaptığı hizmetler, iyilikler hep ardından takdir ediliyor. Siz de şehrimizin gelişmesi, kalkınması için kıymetli hizmetler yaptınız, güzel işlerin başlangıcına vesile oldunuz. İş dünyasıyla, bürokrasiyle sivil toplum kuruluşlarıyla çok iyi ilişkiler kurdunuz. 3 yıl boyunca çok uyumlu çalıştık. Bütün hizmetleriniz için Erzurum adına size teşekkür ediyorum. İnşallah yeni görev yerinizde de başarılı olursunuz ve Allah görevinizde daha iyi yerlere gelmenizi nasip eder" diye konuştu.

Başkan Yücelik'in ardından, Vali Dr. Ahmet Altıparmak gibi Erzurum'a veda edecek olan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ve Erzurum Bölge İdare Mahkemesi 2. İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Bünyamin Akdağ da kısa birer konuşma yaptılar.

Programda son olarak Vali Dr. Ahmet Altıparmak veda konuşması yaptı. Konuşmasında, Erzurum'dan ayrılacak olmanın hüznünü yaşadığını ifade eden Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum ve Erzurumluların bekası için yapılan çalışmalarda aksama olmayacağını söyledi. Vali Altıparmak konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "3 yıldan fazla bir zamandan beri Erzurum'dayım? Geçmişte de Erzurum'un bizim gönlümüzde ayrı bir yeri vardı. Bugün artık gönlümüzdeki o yeri biraz daha sağlamlaşmış oldu. Bu süre içerisinde Erzurum'u daha iyi gördük, dostlar edindik, elimizden geldiğince katkı sağladık. Velhasıl bağımız daha da güçlendi. Mekanları güzelleştiren ne binalar, ne o şehrin güzelliği, ne dağları ne denizleri değildir. Mekanları güzelleştiren insanlardır. Mekanı güzelleştiren sizlersiniz, sizin güler yüzünüz, samimi oluşunuz ve bu ülke için açık yüreklilikle çalışıyor olmanızdır."

Erzurum'un meselelerinin çözümü için bütün şehir halkının, siyasilerin, kamu kurumlarının amirlerinin, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının çok samimi gayretleri olduğunu belirten Vali Dr. Ahmet Altıparmak bunun için herkese teşekkür etti.

Vali Altıparmak konuşmasının ardından, başka illere atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ve Erzurum Bölge İdare Mahkemesi 2. İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Bünyamin Akdağ'a şehre hizmetlerinin anısına birer şilt verdi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik ise Vali Altıparmak'a Erzurum hatırası olarak pirinç bir semaver hediye etti. Ayrıca, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay da Vali Altıparmak'a bir şilt verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.