Ekonomi Haber Girişi : 20 Kasım 2013 13:44

ETSO'da, finansmana ulaşmanın yolları anlatıldı

ETSO'da, finansmana ulaşmanın yolları anlatıldı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile oda bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından, "KOBİ'ler, KOBİ'lerin Banka Kredilerine Erişimi ve Kredi Garanti Fonu" konulu ortak bir seminer düzenlendi.
Erzurumajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile oda bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından, "KOBİ'ler, KOBİ'lerin Banka Kredilerine Erişimi ve Kredi Garanti Fonu" konulu ortak bir seminer düzenlendi.

ETSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Akal, ETSO meclis üyeleri, KOBİ yöneticileri, muhasebeci ve mali müşavirler, bankacılar, işadamları ile genç ve kadın ve girişimciler katıldı. KGF Erzurum Müdürü Mehmet Erol Şahiner tarafından verilen seminerde, KOBİ'lerin finansmana ulaşmasının yol ve yöntemleri anlatıldı. Seminerde, KOBİ'nin tanımını yapan Şahiner, KOBİ'lerin istihdam oluşturma, yeni ürün ve hizmet geliştirme, girişimciliği ve ülkelerin rekabet gücünü artırma gibi hususlarda önemli rol oynadığını söyledi. Günümüzde KOBİ'lerin tüm dünyada dinamizmin, yenilikçiliğin, girişimciliğin ve istihdamın kaynağı olarak görüldüğünü vurgulayan Şahiner, bu nedenle birçok ülkede bu tür işletmelerin oluşmasını ve büyümesini teşvik etmeye yönelik destek ve finansman modellerinin geliştirilmesinin öncelikli politikalar arasında yer aldığını dile getirdi. Konuşmasında KOBİ'lerin ekonomideki rollerinden söz eden KGF Erzurum Müdürü Mehmet Erol Şahiner, bu sınıftaki işletmelerin sorunlarını ve bu sorunların çözümü noktasında yapılması gerekenleri sıraladı. KOBİ'lerin gelişip büyümesi için finansmana erişiminde en önemli dış kaynağın banka kredileri olduğunu kaydeden Şahiner, İç ticaretin finansmanında nakdi kredi türleri, gayri nakdi kredi türleri ve KOBİ'lerin bankalardan kredi erişimine engel olan nedenlerle ilgili bilgiler verdi.

Seminerde, KOBİ'lerin ölçeklerine göre banka kredilerine erişim farklılığına da değinen Şahiner, firmaların kredi ihtiyacını doğuran faktörler, bankaların kredi ölçüm kriterleri ile KOBİ'lerin kredi erişimini engelleyen ve kolaylaştıran yapısal nedenler üzerinde durdu.
Kredi Garanti Fonu olarak yürüttükleri çalışmalar ve Erzurum'daki KOBİ'lerin finansmana ulaşmada sağladıkları desteklerle ilgili de bilgi veren KGF Müdürü Şahiner, seminerin son bölümünde konuyla ilgili yöneltilen soruları cevaplandırdı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.