Ekonomi Haber Girişi : 01 Aralık 2011 15:06

ETSO`da proje tanıtımı

ETSO`da proje tanıtımı
Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi’nin tanıtım çalışmaları devam ediyor.
Erzurum Ajans-Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi’nin tanıtım çalışmaları devam ediyor.

43 ilde uygulanacak olan ve Erzurum pilot iller arasında yer aldığı projenin tanıtımı için kente gelen tanıtım ekibi Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) da ziyaret etti.
ETSO’da, Genel Sekreter Av. Abdulkadir Ungan ve Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen’le görüşen projenin Türkiye Sorumlusu Paul Weide görüş alış verişinde bulundu. Görüşmede, 20 ay sureli ve toplam bütçesi 15 milyon Euro olan projenin Türkiye’de hayat boyu öğrenmenin daha da gelişmesine katkıda bulunacağını ifade eden Paun Weide hayat boyu öğrenme kavramının, yeni bir meslek edinmek isteyen, iş değiştirmek isteyen ya da işin de ilerlemek isteyen her yaştaki insanı ilgilendiğini söyledi. Projenin örgün, yaygın ve okul dışı eğitimleri kapsadığının altını çizen Weide, projenin, işgücünün istahdam edilebilirliğini artıracak hayat boyu öğrenme imkanlarına odaklanacağını vurguladı.

ETSO Genel Sektereti Av. Abdulkadir Ungan’da, ETSO’nun eğitime verdiği öneme değinerek, son dönemde Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) Mali Destek Programı çerçevesinde ABİGEM aracılığıyla önemli eğitim programları düzenlediğini söyledi. Ungan ayrıca ETSO’nun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen ve işletmelerin kalifiye eleman bulma sorununa çözüm getirmesi beklenen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi’yle ilgili çalışmaları da titizlikle sürdürdüğünü dile getirdi.
Ziyarette, Projenin Bölge Sorumlusu Durali Bergama ve proje eş uzmanı Davut Dağabakan da hazır bulundu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.