Ekonomi Haber Girişi : 08 Aralık 2011 17:16

ETSO`dan gençlik şurasına tam destek

ETSO`dan gençlik şurasına tam destek
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, gençliğin ülke meseleleriyle yakından ilgilenmesi, gençlerin ülkenin geleceği için fikirlerini ve görüşlerini ortaya koyabilecekleri bir ortamın oluşturulması ve ortak karar alabilmelerine imkan sağlanması amacıyla 20
Erzurum Ajans-Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, gençliğin ülke meseleleriyle yakından ilgilenmesi, gençlerin ülkenin geleceği için fikirlerini ve görüşlerini ortaya koyabilecekleri bir ortamın oluşturulması ve ortak karar alabilmelerine imkan sağlanması amacıyla 2012 yılı Mayıs ayında düzenlenecek Gençlik Şurası’nın hazırlıkları sürüyor.
Şura öncesinde bir hazırlık niteliği taşıyan ve 15 bölgede farklı tarihlerde düzenlenecek çalıştaylardan “Erzurum Gençlik Çalıştayı”, 24-25 Aralık 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Erzurum’daki Gençlik Çalıştayı için ildeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Bakanlık yetkilileri ilk olarak Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret ederek Meclis Başkanı Saim Özakalın’la görüştü. Başkan Özakalın’ın makamında gerçekleşen ziyarete, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yardımcısı Hakan Dulkadiroğlu, Bakan Müşaviri Ercan Demirci, Daire Başkanları Huzeyfe Ertürk ve Halit Cangül ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar katıldı.

Düzenlenen şuranın, ülke gençliğinin geleceği ve belirlenecek yol haritası için büyük önem taşıdığını ifade eden Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dulkadiroğlu, bu konuda sivil toplum kuruluşlarından alacakları desteğin de şuranın daha objektif veriler ışığında gerçekleşmesine ciddi katkı sağlayacağını söyledi. Bakanlık Müşaviri Ercan Demirci ise, çalıştayın 5 ana başlık altında ele alınacağını dile getirdi. Erzurum’daki sivil toplum kuruluşlarının, “Gençliğin Altyapısı”, “Sosyal Hayatta Gençlik”,”Sağlık, Spor ve Çevre”, “Etik ve İnsani Değerler” ve “Demokrasi ve Katılım Bilinci” konu başlıklarında çalıştaya katkı sağlamalarını beklediklerini vurgulayan Ercan Demirci bu konuda ETSO’nun katkılarına ihtiyaç duyacaklarını bildirdi.

ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ise, Ticaret ve Sanayi Odası olarak Erzurum’da gençlerin istihdamı ve eğitimi için çeşitli projeler yürüttüklerini belirterek, Gençlik Şurası öncesinde yapılacak çalıştayda da ETSO’nun her türlü desteği vereceğini vurguladı. Oda olarak çalıştayla ilgili her türlü toplantıya ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını ve bu konuda STK’lara öncü bir üst çatı olarak organizasyon ve koordinasyon görevini üstlenebileceklerini kaydeden Başkan Özakalın, gençliğin geleceğine yön verecek böylesine önemli projelerde görev almaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.
B
aşkan Özakalın ayrıca, gençliğin sorunlarının bölgesel farklılıklar göstereceğini belirterek, bölgelerde yapılacak çalıştaylarda gençlerin sorunlarının lokal olarak belirlenmesinin, şuradan azami ölçüde gerçekçi sonuçlar alınacağına işaret ettiğini sözlerine ekledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.