Erzurum Haber Girişi : 06 Nisan 2021 17:22

ETÜ'nün Çiçek Abbas'ı!

ETÜ'nün Çiçek Abbas'ı!
Çiçek Abbas filmi, Türk sinema tarihinin çok güzel filmlerinden biridir.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Çiçek Abbas filmi, Türk sinema tarihinin çok güzel filmlerinden biridir. Sinan Çetin’in yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde İlyas Salman, Şener Şen, Pembe Mutlu ve Ahmet Mekin gibi usta oyuncular yeralmış, 1982 yapımı bu film izlenme rekorları kırmıştı.

 

Replikleriyle de ünlü bu filmin bir başka iz bırakan yönü, filmin aynı adını taşıyan minibüs oldu. Bu derme-çatma minibüs, bugün olmuş halen daha izleyicilerin aklındadır. İşte o minibüs değil ama ona benzeyen bir minibüsü Erzurum’da gördüm.

 

Hem de ETÜ’de! Çalışmayan ve farklı renklerle boyanmış bir minibüs, ETÜ’nün kampüsünde dikkat çekiyor. Öğretim üyelerinin çayocağı olarak kullandığı minibüs, Çiçek Abbas’ın minibüsü gibi sempatikliğiyle gel gel ediyor.  Rektör Yardımcısı Murat Küçükuğurlu, Çiçek Abbas adını verdikleri minibüse derslerden arta kalan zamanlarda hocaların uğradığını belirterek, burada çay-kahve içtiklerini söyledi. Çiçek Abbas filmindeki minibüsün kendilerini de çok sevdiklerini belirten Küçükuğurlu, isteyenlerin ziyaretine de açık tuttuklarını kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.