Erzurum Haber Girişi : 02 Mayıs 2014 19:47

ETÜ'de fidan dikim şöleni

ETÜ'de fidan dikim şöleni
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) gelecek nesillere daha temiz; daha yaşanabilir bir çevre bırakma amacı ile "Fidan Dikme Projesi" gerçekleştirdi.
Erzurumajans-"Yarınları Birlikte Şekillendirelim" sloganıyla yola çıkan ve kuruluşundan bugüne aynı felsefe ile yoluna devam eden Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) gelecek nesillere daha temiz; daha yaşanabilir bir çevre bırakma amacı ile "Fidan Dikme Projesi" gerçekleştirdi.

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Genel Sekreter Doç. Dr. Bayram Şahin, Türk Hava yolları Erzurum Satış Müdürü Mehmet Akkaya, İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Sekreteri Dr. Arif Emre Sağsöz, Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, çok sayıda akademik personel ve öğrencilerin katılımı ile ETÜ Kampüs alanında ağaçlandırma çalışması yapıldı. Toplamda 10 bin adet fidan dikilecek projenin ilk adımı 2 mayıs cuma günü kampüs alanımızda atıldı.

Konu ile ilgili görüşlerini belirten Rektör Prof. Dr. Yaylalı "Üniversitemizin sadece akademik faaliyet merkezi olarak değil,aynı zamanda fiziki görüntüsü ile de öğrencilerimizin gözüne hitap etmesi gerekmektedir. Öğrencilerimizin daha temiz bir çevrede yaşamaları en az eğitimleri kadar önemlidir, bu amaçla öğrencilerimizin keyifli zaman geçirecekleri ve kendilerinde çevre bilincini de geliştirmek amacıyla kampüs alanımızı yeşillendiriyoruz". Dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yaylalı katılımcı kurumlara ve öğrencilere teşekkür etti.
İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Sekreteri Dr. Arif Emre Sağsöz "Genç İnşaat Mühendisleri teşkilatımızın ETÜ ayağını desteklemek amacıyla kampüs ağaçlandırma faaliyetlerine katılıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerine ve genç üniversitelilere İnşaat Mühendisleri Odası olarak desteğimiz devam edecektir" dedi.

Yapılan çalışmalarla alakalı görüş belirten Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner "Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü olarak, Kurum Ağaçlandırma taleplerini özellikle dikkate alıyoruz. Erzurum Teknik Üniversitesi kampüsü ağaçlandırmasına THY, İMO ve ETÜ işbirliği ile ETÜ öğrencileriyle birlikte çalışarak yeşil bir kampüs oluşturuyoruz daha yeşil bir Erzurum hedefliyoruz, dikilen ağaçlar sarıçamdır ve 3 yıl bakımları bize aittir" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.