Spor Haber Girişi : 31 Mayıs 2016 16:35

Euro 2016'da havaya uçuracaklar!

Euro 2016'da havaya uçuracaklar!
IŞID'in, Euro 2016'da oynanacak maçlarda eylem yapma hazırlığında olduğu tespit edildi.
Erzurumajans-Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kana bulamaya hazırlanan teröristlerin eylem planı deşifre oldu. The Sun gazetesinin özel haberine göre IŞİD'in ana hedefinde İngiliz taraftarlar olduğu ortaya çıktı. 
 
Türkiye-Hırvatistan maçı da tehdit altında

Euro 2016'daki İngıltere-Rusya maçına yönelik terör saldırısının planlan ortaya çıkarılırken Türkiye-Hırvatistan maçının da tehdit altında olduğu yazıldı. DailyTelegraph Gazetesi; Fransa'daki Avrupa Şampiyonası'nda terör tehdidi altındaki 5 riskli maç arasındaTürkiye-Hırvatistan'ın da olduğunu yazdı.
 
Laptop da ele geçirildi

Hedefteki karşılaşmanın, 11 Haziran'da Marsilya'daki Veledrome Stadı'nda oynanacak İngiltere-Rusya maçı olduğu tespit edildi. Polisin eylem planına, Paris ve Brüksel saldırılarının planlayıcısı olan  Salah Abdeslam'ın Brüksel'deki evine yapılan baskında, laptop'unda eriştiği duyuruldu. Abdeslam bir süre önce yakalansa da, geride kalanların eylemi gerçekleştireceğine inanıldığı belirtildi.
 
Kimyasal silah taşıyan drone!

Örgütün eylemde intihar bombacılarının yanı sıra, silahlı eylemcilere de yer vermeyi tasarladığı, kimyasal silah taşıyan drone'ları da devreye sokarak İngilizlere saldırma planı yaptığı duyuruldu. 
 
Barlar da hedefte

Yetkililerin bunun ötesinde stat dışında da saldırı olabileceği ihtimali üzerinde de durdukları bildirildi. Stat çevresindeki barlarda her zaman olduğu gibi maç öncesinde biralarını yudumlayacak olan İngiliz taraftarların, silahlı saldırıya maruz kalabilecekleri ifade edildi. Barların örgüt açısından kolay hedefler olduğuna dikkat çekildi.

Milliyet
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.