Türkiye Düzenleme Tarihi : 17 Ağustos 2021 15:23 Haber Girişi : 17 Ağustos 2021 14:21

Evlat nöbeti, kararlılıkla devam ediyor

Evlat nöbeti, kararlılıkla devam ediyor
HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti devam ediyor.

ERZURUM AJANS - Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti, korona virüse rağmen 715. gününde de devam ediyor.

 

 

Ellerinde çocuklarının fotoğrafları ile HDP il binası önündeki çadırda sürdüren aileler, çocuklarından gelecek bir haber beklerken, Oğlu Yusuf'un 2014'te 17 yaşındayken Siirt'in Şirvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa götürüldüğünü anlatan anne Saadet Ödümlü, HDP önündeki eylemine kararlılıkla devam ediyor.

 

 

Ödümlü, "HDP, 7 senedir oğlumu götürüp PKK'ya vermiş. Her yeri aradık, 2 yıla yakındır buradayız, nöbetimize devam ediyoruz. Çocuklarımızı almadan buradan gitmeyiz. Allah'ın izniyle bütün çocuklarımız teker teker o Ermenilerin elinden alacağız. Eylemimizden asla vazgeçmiyoruz. Oğluma da çağrım bir an önce kaçıp gelmesini ve teslim olmasını bekliyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.