İlçeler Haber Girişi : 04 Haziran 2014 18:28

Ezanı güzel okuma kursu sona erdi

Ezanı güzel okuma kursu sona erdi
Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde merkezi ezan sisteminin kaldırılmasının ardından, vatandaşın güzel ses ve makamla ezan dinlemesi maksadıyla İlçe Müftülüğünce birincisi düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu" sona erdi.
Erzurumajans-Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde merkezi ezan sisteminin kaldırılmasının ardından, vatandaşın güzel ses ve makamla ezan dinlemesi maksadıyla İlçe Müftülüğünce birincisi düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu" sona erdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Taşra teşkilatında yürütülen hizmetlerinin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla İlçede görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar için kurs düzenlendi. Palandöken İlçesi Tarbasar Camii Müezzin Kayyımı Fakirullah Kaçar 'ın rehber öğretici olarak görevlendirildiği 84 saatlik kursta, kursiyerler Saba, Uşşak, Rast, Segah ve Hicaz makamlarında ezan okumayı öğrendiler.

Kurs sonunda merkez camiinde kursiyerlerin tertip ettiği programa ilçe kaymakamı Ayhan Terzi, ilçe Müftüsü Cahit Küçükyıldız ve vatandaşlar katıldı. İlahiler eşliğinde beş makamda ezan okuyan kursiyerlere tören sonunda belgeleri kaymakam ve müftü tarafından verildi.

İlçe Kaymakamı Ayhan Terzi, kısa zamanda bu başarılarından dolayı kursiyerleri tek tek tebrik etti.

Allah' davet eden seslerin eğitilmiş olması ve gönülleri okşayıcı sada ile davetin yapılmasının son derece önemli olduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Küçükyıldız, "Personelin her yönden yeterli olmaları için imkânlarımızı harekete geçirmeye devam edeceğiz." dedi.

Kursun çok verimli geçtiğini ve kendileri için çok faydalı olduğunu belirten kursiyerler ise "Bu hizmeti ayağımıza getiren ve bize ilkleri yaşatan İlçe Müftümüz Cahit Küçükyıldız'a çok teşekkür ederiz" diyerek duygularını dile getirdiler.
Daha sonra cemaatle beraber hatıra fotoğrafları çekildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.