Kültür-Sanat Haber Girişi : 12 Temmuz 2012 18:00

Ezanlar makamına göre okunacak

Ezanlar makamına göre okunacak
Adıyaman Müftülüğü’nü tarafından düzenlenen ve Erzurum Dini Yüksek İhtisas Merkezi Öğretim Görevlisi Nurettin Yıldırım tarafından verilen eğitim ile camilerdeki din görevlileri, ezanı bundan sonra makamına göre okuyacak.
Erzurum Ajans-Adıyaman Müftülüğü’nü tarafından düzenlenen ve Erzurum Dini Yüksek İhtisas Merkezi Öğretim Görevlisi Nurettin Yıldırım tarafından verilen eğitim ile camilerdeki din görevlileri, ezanı bundan sonra makamına göre okuyacak.
Yaklaşık üç hafta süren eğitimlerin ardından cami görevlileri halk eğitim merkezinde değişik makamlarda, tasavvuf musiki, kaside, sola ve ezan örnekleri sundular. Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, SGK İl Müdürü Kasım Tekin, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş düzenlenen ‘Ezanı Güzel Okuma’ programına katıldı.
Küçük Sanayi Sitesi Cami İmam Hatibi Abdurrahman Dost’un sunumuyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kuran’ı Kerim okunmasıyla devam etti.
Açılış konuşmasını yapan Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, vatandaşlara kaliteli din hizmeti sunmayı amaçladıklarını belirterek, “Genelde Diyanet İşleri Başkanlığı, özelde de Adıyaman Müftülüğü olarak bizim gayemiz maksadımız vatandaşlarımıza kaliteli din hizmeti sunmaktır. Bunun başlangıcı da ezanla başlar. Bu maksatla ilimizde ezanı güzel okuma maksadıyla Erzurum Din Yüksek İhtisas Merkezi Öğretim Görevlisi Nurettin Yıldırım hocamızı görevlilerimize kurs vermek üzere davet ettik. Bu davete icabet ettiler ve 20 günden beri 20 arkadaşımızla birlikte çalışma yaptılar. Bugün bu çalışmaları sunacaklar. Ezanı okuyan görevlimizin makamına göre okuyarak, insanları cezp etmesi gerekmektedir. İnşallah bundan sonra minarelerimizden yükselen ezan sesleri daha güzel ve makamında olacaktır. Müezzin kayyumlarımızı bu kurstan geçirip tüm camilerde tüm görevliler yapacaktır” dedi.
Konuşma sonrasında cami görevlileri Sabah ezanını sebah, öğle ezanını uşak, ikindi ezanını rast, akşam ezanını segah, yatsı ezanını hicaz makamında okudu. Tasavvuf müziği, kaside örnekleri okuyarak salondaki davetlileri büyülediler. Din görevlilerinin oluşturduğu koro büyük beğeni topladı.
Program sonunda din görevlilerine başarı sertifikaları verildi. Müftü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından verdiği eğitimden dolayı Erzurum Dini Yüksek İhtisas Merkezi Öğretim Görevlisi Nurettin Yıldırım’a teşekkür plaketi verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.