Bölge Haber Girişi : 27 Şubat 2015 01:42

Ezilen, üzülen ve dizilenler...

Ezilen, üzülen ve dizilenler...
Henüz çok erken diyerek Mart'a kadar bu seçimler hakkında yazmayı pek düşünmüyordum. Ancak 'Şahlar' devreye girip, siyaset 'mat' olunca dayanamadım.

Geçenlerde liste açıklandı, A
k Parti'den (AKP) 137 aday adayı varmış Erzurum'da...  Dikkat buyurun, tamı tamına 137 allı-felli adam. Tüm muhalefetin adaylarını 10 ile çarpın, 6'ya bölün sonra alt alta yazın bu listenin yarısına bile erişilemiyor.

İyi de, bankaya 7 bin 500 TL yatırarak aldıkları dekont ile
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM)'nin yolunu tutan bu iktidarperver aday adayları nasıl bir süreçten geçecekler, biliyorlar mı?

İnandığım Allah adına yemin ederim ki;

Hacısı- hocası, karısı-kocası, babası- kızı, eşiğini aşındırdıkları bu partinin bir kez olsun tüzüğünü dahi okumamışlardır!

Hadi, amme hizmeti olsun. Bu sıkıntılarını da ben gidereyim ve yaşayacakları süreci aktarayım.

***

Sayın AKP aday adayları, biliyor musunuz; bu  pazar günü partiniz temayül yoklaması yapacak.

Yani; mebusluğuna aday adayı olduğunuz Erzurum'da tüm il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları sizi sıraya dizecek. Bu yoklamada en az ilk10'a, ya da 20'ye girmeniz gerekiyor!

Geçenlerde bir vesile ile karşılaştığımız AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, birkaç dakikalık sohbetimiz esnasında;

"İster il başkanı olsun, ister muhtar, ister profesör olsun, ister her hangi bir vatandaş temayülde ilk 10'a giremeyen hiç kimse Ankara'ya gelmesin" 
dedi.

Bana kızmayın!

Ben,  sizin  o Genel Başkan Yardımcınızın yalancısıyım.

***

Yaklaşık 25 yıldır Türkiye ve Erzurum  siyasetini takip eden bir gazeteci olarak benden, siz AKP aday adaylarına bir dost tavsiyesi; sadece partinizin SKM merkezine 7 bin 500 TL yatırarak aldığınız dekont, bir-iki bin liralık afiş ya da broşürle bu yola çıktıysanız işiniz hayli zor!

O, SKM'ye verdiğiniz dosya ile; 
"Yırttık abi! Artık AKP'liyim ve paralelci olmaktan kurtuldum..."diyerek sırt üstü de yatmayınız!

Biliyor musunuz?

Şu an Erzurum'da üç farklı anket firması;  sizin, 7 bin 500 liralık katkınızla SKM'den aldıkları CV'lerle (özgeçmişiniz)  yine sizleri sorguluyor.

Allah var adamlar aldıkları paraların hakkını veriyorlar.

Çünkü;  hiç durmayacak,  Mart ayında da beş farklı anket çalışması yapacaklar.

Aslında; o soruların şıklarını da buradan yazabilirim; ama şimdi bana da
Fuat Avni muamelesi çekersiniz, diye korkuyorum. En iyisi, siz eşinize dostunuza tembih edin (eğer varsa) sizi sorduklarında doğru yanıtlar versinler.

Sonuçta bu verilerin değerlendirmesi de yine Ankara'da yapılacak ve en başarılı olanlarınızı devlet bursu kazanmış orta mektep talebeleri gibi mülakata alacaklar. Kiminizi 3 dakika, kiminizi 25 dakika sorguya çekecekler!

Zaten, bir atayanın önünde aylardır duran listede en geç 1 Nisan'da,
"Yeseniz de bu, yemeseniz de..." diye şaka gibi gerçek olarak hepimizin önüne sürülecek.

***

Bunlar genel konulardı. Hadi biraz daha yerelleşip
Erzurum'a dönelim. Haziran 2015 seçimlerinde Erzurum'daki bütün listeleri HDP, yani bizim Kürtler'in partisi belirleyecek. Şu anda tüm  genel merkezlerde  (AKP, MHP, CHP...) Erzurum denince akla ilk gelen Kürtler ve tüm hesaplar onların üstüne!

Bunun için de Ankara'daki atayanlar Erzurum'a yönelik  adaylarını çok sık  dokuyup ince eleyecek.  Bu kez ne şeyh torunları, ne de şeyhliğe talip olanlar rağbet görecek. Hangi partiden olursa olsun seçimden seçime köy gezenlerin bu defa şansı yok gibi...

Bu sarı sıcak Haziran'da, Erzurum'dan seçilmeye namzet olanlar, burnundan kıl aldırmayanlar değil; her gün bu koca köyün sakinleri ile hem hal olan, eğilen, eğiten, büyüyen  ve büyütenler olacak.

Siyasette zaman erken erir!

Hele şu AKP'nin temayül dediği; sıraya dizilmek için yarışanların hafta sonu yoklaması bir bitsin, öne çıkan arkaya düşen, ezişen ve büzüşen isimleri de tek tek yazarız.

Seçime daha üç ay var...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.