Ekonomi Haber Girişi : 10 Mayıs 2022 18:28

Faiz kararı sonrası ev fiyatları uçtu!

Faiz kararı sonrası ev fiyatları uçtu!
Düşük faizle konut kredisi paketi açıklamasının ardından ev fiyatları fırladı. Erzurum'da 3+1 ve 4+1 evlerin fiyatları 1,5 milyon liraya ulaştı.

ERZURUM AJANSCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından konut satışlarını artırmak amacıyla 3 ayrı paketten oluşan yeni teşvik programı açıkladı.

 

Erdoğan'ın 0,99 faizle 2 milyon TL'lik kredi desteğini duyurmasıyla birlikte ev fiyatları fırladı. İnternet sitelerindeki bir çok ilanın satış rakamları  güncellenirken, bugün (10 Mayıs) itibariyle de bir çok konut satışa sunuldu. Ancak fiyatlar dudak uçuklattı. Erzurum'un çeşitli semtlerinde 800 bin liradan başlayan konutlar 1,5 milyon liraya ulaştı. Buarada bazı villaların da 5 milyon liraya satışa sunulduğu görüldü. Onur SAĞSÖZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ömer dursun 12 Mayıs 2022 13:56

    resmi enflasyon %70, gerçek enflasyon % 150 ise % 12 faizle ev kredisi verirseniz zenginler ev alır parasını değerlendrir. trilyonu olan adama % 12 faizle para verirseniz zengini daha zengin fakiri daha fakir yaparsınız. Bu resmen zülümdür. Hangi memur ayda 20 bin tl ödeyip ev alabilir. adamın maaşı 8 bin tl. Azıcık akıl fikir izan merhamet. Bu zulmü yunan ermeni yapmaz.

  • Mahir Yiğit 11 Mayıs 2022 19:16

    Ben buradan yetkililere sesleniyorum, bu işin önüne geçmek çok kolay. Ev satmak isreyenler, belediyeden emlak vergisine esas alınan miktarın yüzde ellisini geçemeyecek. Böyle bir yasa çıkarsa hiçkimse evini değerinin çok üzerinde satamaz. Devlet acilen yüksek fiyatla ev satışlarına el koyması gerekir. Allah fırsat düşkünlerine fırsat vermesin.

  • halis demir 10 Mayıs 2022 19:40

    keşke böyle bir kredi planı çıkmasaydı bu evler geçen sene 500 tl idi.