Medya Haber Girişi : 25 Kasım 2017 16:47

Fatih Portakal'dan o görüşme için çarpıcı yorum

Fatih Portakal'dan o görüşme için çarpıcı yorum
ABD ile Türkiye arasında buzlar yavaş yavaş erimeye başladı. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında sürpriz bir telefon görüşmesi yaşandı.
Erzurumajans-ABD ile Türkiye arasında buzlar yavaş yavaş erimeye başladı. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında sürpriz bir telefon görüşmesi yaşandı. 

Görüşme sonrası ABD'nin YPG'ye artık silah vermeyeceği açıklandı. ABD'nin kararına haber spikeri Fatih Portakal'dan 'Bunun altında bir şey var' yorumu geldi.

Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmenin en dikkat çeken detaylarından biri de ABD'nin YPG açıklaması oldu. Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "YPG'nin böyle bir oluşumda yer almaması gerektiğini çok net bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız, Trump'a da iletmişlerdir" diyerek ABD'nin YPG kararını şu sözlerle duyurdu;

"Bizim ABD ile ilişkilerimizi olumsuz anlamda en çok etkileyen konulardan biri ise, FETÖ ve diğer konuların yanında, ABD'nin YPG'ye vermiş olduğu silahlardır. En son bazı zırhlı araçların da verildiğini gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız bu rahatsızlığını bir kez daha Sayın Trump'a iletmiştir. Sayın Trump da net bir şekilde talimat verdi ve bundan sonra YPG'ye silah verilmeyeceğini, esasen bu saçmalığa daha önceden son verilmesi gerektiğini net bir şekilde söylemiştir."

ABD'nin açıklaması sosyal medyada da gündem oldu. Yorum yapanlardan biri de FOX TV haber spikeri Fatih Portakal oldu.

Portakal, Twitter hesabından, "Trump'ın bugün mü aklına geldi silah vermemek? Son sevkiyat sanki dün yapıldı da, bugün vermiyoruz gibi bir şey bu söz. Var bunun altında bir şey!" dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.