Ekonomi Haber Girişi : 28 Şubat 2023 14:13

Fatih Yücelik: Gün birlik olma günüdür

Fatih Yücelik: Gün birlik olma günüdür
İnşaat malzemecileri üreticileri 11 ilde yapılacak konutlarda kullanılacak malzemelerde fiyat sabitleme kararı aldı.

Kararı açıklayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB paydaşlarının aldığı kararla deprem bölgesinde yapılacak konutlarda kullanılacak inşaat malzemeleri için fiyat sabitleme taahhüdü verdiklerini bildirdi.

 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB paydaşlarının aldığı kararla deprem bölgesinde yapılacak konutlarda kullanılacak inşaat malzemeleri için fiyat sabitleme taahhüdü verdiklerini belirtti. Hisarcıklıoğlu, “Hammadde ve girdi maliyetlerinde artış olmadığı sürece deprem bölgesine yönelik fiyat sabitlemesine gidiyorlar” ifadelerini kullandı.

 

TOBB’un diğer yönetim kurulu üyelerinin de video konferans yönetimiyle katıldığı toplantıda Hisarcıklıoğlu, İnşaat malzemeleri üreten 7 sektör meclisimizle bir araya geldik. Oda ve borsalarımız ve sektör meclislerimiz ilk günden itibaren müthiş bir seferberlik içinde hareket etti” dedi.

 

Hisarcıklıoğlu, toplantıda temsil edilen sektörlerin, depremin ilk gününden itibaren kamu yetkilileriyle koordineli şekilde deprem bölgesine yardım ve destek sağladıklarını belirterek, bu sektörlerin ayrıca, deprem konutlarının hızlı ve güvenilir şekilde bir an önce yapılabilmesi için ellerini taşın altına koyduklarını  söyledi.

 

 

İnşaat malzemelerinde fiyat artırılmayacak

 

Hisarcıklıoğlu, Aramızda olan sektörlerimiz büyük adım daha atma kararı alıyor. Devletimizin başlatacağı deprem konutları inşa projesine bizden de bir katkı olsun diyorlar. Bu kapsamda deprem bölgesine yapılacak konutlarda kullanılacak inşaat malzemeleri için fiyat sabitleme taahhüdü veriyorlar. Ham madde ve girdi maliyetlerinde artış olmadığı sürece deprem bölgesine yönelik fiyat sabitlemesine gidiyorlar. Depremden etkilenen 11 ilde yapılacak konutlarda kullanılması öngörülen inşaat malzemelerinde fiyat artırılmaması noktasında mutabakata vardılar. Kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Gün birlik olma günüdür

 

Toplantıya TOBB Türkiye Çimento ve Çimento Ürünleri Meclisi Başkanı olarak katılan aynı zamanda TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı olan Fatih Yücelik, ülke genelinde bu kederli günleri birlikte dayanışma ile atlatacaklarını söyledi. Hayırsever iş insanları ve necip milletin devletin yanında olduğunu hatırlatan Yücelik, “Gün, her şeyden önce bir olma, beraber olma, kenetlenme günüdür. Devletimizle el ele vererek bu kederli günleri birlikte aşacağız. Sorumluluk sahibi olarak tüm paydaşlarımız ile bir araya gelip, taşın altına elimiz değil gövdemizi koyma kararlığındayız. Yeniden toparlanma ve ayağa kalkmamız için sektörümüze büyük görev düşüyor. Bunun bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.

 

Tüm başkanlar birlik oldu

 

Toplantıya; TOBB Türkiye Çimento ve Çimento Ürünleri Meclisi Başkanı Fatih Yücelik, Kimya Sanayi Meclisi Başkanı Timur Erk, Madencilik Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan, Toprak Sanayi Ürünleri Meclisi Başkanı Kadir Başoğlu, Seramik ve Refrakter Sanayi Meclisi Başkan Yardımcısı ve Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Erdem Çenesiz, İklimlendirme Meclis Üyesi ve İklimlendirme Sanayi İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Şanal, Demir-Demir Dışı Metaller Meclis Üyesi Ayhan İleri, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri Zeki Kıvanç, Faik Yavuz ve Ömer Zeydan katıldı. Kaynak: Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.