Spor Haber Girişi : 08 Şubat 2021 15:09

Federasyona tepki yağdı

Federasyona tepki yağdı
Türkiye Kayak Federasyonu, izin sürecini tamamlamadan bugün Kayseri'de yapacağını duyurduğu Alp Disiplini U18, Büyükler ve Minikler Festivali'ni erteledi. Sosyal medyada federasyona tepki yağdı.

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-08-11 Şubat tarihleri arasında Kayseri’de yapılacak olan Alp Disiplini U18, Büyükler ve Minikler Festivali, Türkiye Kayak Federasyonu’nun dün gece yarısı yaptığı duyuruyla ertelendi.

 

Federasyon duyurusunda, 05 Şubat 2021 tarihli Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü genelgesini gerekçe göstererek, “Söz konusu genelge doğrultusunda Federasyonumuzun 2021 yılı faaliyet programında yer alan ulusal ve uluslararası faaliyetlerimizin yapılabilmesi için gerekli izin başvuruları yapılmıştır. Ancak ulusal ve uluslararası faaliyetlerimizin izin süreci henüz sonuçlanmadığından aşağıda bildirilen yarışmalar ileri bir tarihe ertelenmiştir. Şu an için ertelenen yarışmalarımız ise şöyle;


08-11 Şubat 2021 Alp Disiplini B grubu (U18 ve Büyükler ve MİNİKLER Festivali) KAYSERİ
11-14 Şubat 2021 Alp Disiplini A grubu (U18-Büyükler) ERZURUM
14-16 Şubat 2021 Kayaklı Koşu Gruplar Şampiyonası BİTLİS” açıklamasında bulundu. 

 

NİYE AYNI GÜN BİLDİRİLMEDİ?


Yarışma için Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden Kayseri’ye giden yüzlerce sporcu ve aileleri, federasyonun gece yarısı yaptığı bu duyuruyla adeta şok oldu. Cuma günü federasyona gelen Genel Müdürlük yazısının neden aynı gün duyurulmadığı merak konusu olurken, antrenör ve aileler mağdur olduklarını, ulaşım, konaklama ve oluşan diğer zararlarının karşılanmasını istedi. 

 

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇIĞ GİBİ


İzin sürecini takip etmediği ileri sürülen Federasyona, antrenör ve aileler sosyal medyada adeta ateş püskürdü. Federasyon yönetiminin rezalete imza attığını dile getiren aileler ve antrenörler, “Erzurum’da Biathlon Türkiye Şampiyonası, Bolu’da kayaklı koşu yarışması yapıldı. Bunlar izinsiz mi yapıldı? Kayseri için izin sürecini niye takip etmediler? Bu kadar insanı mağdur eden eden federasyon bunun hesabını vermeli” diye konuştular. 

 

İŞTE SOSYAL MEDYADA YAPILAN PAYLAŞIMLAR

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.