Bölge Haber Girişi : 09 Ekim 2011 02:17

Fenerbahçe ve Tofaş 8`li finallerde

Fenerbahçe ve Tofaş 8`li finallerde
Spor Toto Türkiye Kupası Elemeleri, B Grubu`ndaki son maçta Fenerbahçe Ülker, Olin Edirne`yi 83-57 mağlup ederken, bu sonuçla Tofaş grupta 2. sırayı alarak 8`li finallere kaldı.
Erzurum Ajans-Erzurum’da Cemal Gürsel Spor Salonu’nda 3 gündür devam eden Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Elemeleri B Grubu’nun, son maçında Fenerbahçe Ülker ile Olin Edirne karşı karşıya geldiler. Mücadeleden 83-57 galip ayrılaran Sarı-Lacivertli ekip, grubu namağlup lider olarak tamamlarken, Olin Edirne ve Mersin BŞB ile üçlü averaja kalan Tofaş, bu sonuçla B Grubu’nu 2. Sırada tamamladı ve adını Spor Toto Türkiye Kupası 8’li Finallerine yazdırdı. Maçı 10 sayı, 3 ribaund ve 6 asist ile tamamlayan Fenerbahçe Ülkerli Emir Preldzic ‘Maçın Yıldızı’ seçilirken, oyuncu ödülünü Palandöken İlçe Müdürü Köksal Taşmaz’ın elinden aldı.

Ayrıca karşılaşmanın devre arasında TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Erzurum Spor İl Müdürü Fatih Çintımar’a ve Erzurum Basketbol İl Temsilcisi Semahattin Yıldız’a teşekkür plaketi takdim etti.
Mücadele Fenerbahçe Ülker’den James Gist ve Hakan Demirel ile Olin Edirneli Ogün Sevinç – Vladimir Stimac ikilisinin karşılıklı sayıları ile başlarken, Edirne temsilcisi 5. dakikaya 5-7 önde girdi. Bu dakikadan sonra Emir Preldzic, James Gist ve Hakan Demirel ile hücumda bir tempo bulan Sarı-Lacivertli ekip, 13-0’lık bir seriyle farkı çift hanelere çıkardı (18-7). İlk çeyreğini 21-9’luk üstünlükle tamamladığı karşılaşmanın ikinci periyodunda da etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe Ülker, özellikle dış atışlardaki başarılı yüzdesiyle aradaki farkı daha da açtı. Devrenin son bölümünde Chirstopher Wright ile skor üreten Olin Edirne’ye Bojan Bogdanovic ile yanıt veren Sarı-Lacivertliler, soyunma odasına 42-27 önde girdi.
Karşılıklı sayılarla süren üçüncü çeyrekte Fenerbahçe Ülker, Hakan Demirel’in hem üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği isabetler hem de arkadaşlarına yaptığı asistleri ile skor üretirken, Olin Edirne de Christopher Wright – Ogün Sevinç ikilisi ile skor üretti. Final periyoduna 62-47’lik skorla girilirken, son çeyrekte sert savunmasıyla rakibine kolay sayı şansı tanımayan Sarı-Lacivertli ekip karşılaşmanın bitimine 5 dakika kala durumu 68-51’e getirdi. Mücadelenin kalan bölümünde ise gardı düşen rakibi karşısında özellikle Bojan Bogdanovic ile skor üreten Fenerbahçe Ülker, karşılaşmayı 83-57 kazanmasını bildi. Bu sonuçla Sarı-Lacivertli ekip, B Grubu’nu namağlup lider olarak tamamlarken, Tofaş da ikinci sırayı alarak Spor Toto Türkiye Kupası 8’li Finallerine gitmeye hak kazandı.
SALON: Cemal Gürsel Spor Salonu
HAKEMLER: Serkan Emlek – Uğur Özen – Önder Yılmaz
FENERBAHÇE ÜLKER (83): Roko Ukic 8 (2 ribaund – 2 asist), Curtis Jerrells 7 (2 asist), Gasper Vidmar 6 (9 ribaund), Kaya Peker 8 (4 ribaund- 1 asist), James Gist 9 (2 ribaund), Oğuz Savaş 5 (13 ribaund), Hakan Demirel 11 (1 ribaund – 1 asist), Berkay Candan (1 ribaund), Bojan Bogdanovic 17 (4 ribaund – 3 asist), Emir Preldzic 10 (3 ribaund – 6 asist)
OLİN EDİRNE (57): Christopher Wright 21 (2 ribaund - 2 asist), Ogün Sevinç 8 (2 ribaund), Mustafa Abi 3 (1 asist), Ivan Lilov 3 (2 ribaund - 1 asist), Vladimir Stimac 12 (12 ribaund), Wesley Wilkonson 6 (3 ribaund), Polat Kocaoğlu 1, Fırat Töz (1 ribaund – 1 asist), Davud Kamer 2 (7 ribaund)
1. PERİYOT: 21-9
2. PERİYOT: 21-18
3. PERİYOT: 20-20
4. PERİYOT: 21-10
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.