Erzurum Haber Girişi : 06 Haziran 2017 15:30

FETÖ sanığı: Sekizgen salondaki toplantılarda valiler de vardı

FETÖ sanığı: Sekizgen salondaki toplantılarda valiler de vardı
Aziziye eski Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in de bulunduğu 12'si tutuklu 35 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Erzurumajans-Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ/PDY davasında, örgüte ait ERGİAD, TUSKON ve DASİDEF gibi dernekler ve fedarasyonlara başkanlık yapan tutuklu sanık Mustafa Yıldız, "Savcı bana 'Aziziye Koleji'ndeki sekizgen salona gittin mi?' diye sordu. Evet biliyorum, vali beylerle oturmuştum toplantıda. Fotoğraf ve videoları var, sunabilirim. Onlara suç değil, bana suç. Aslında bana da suç değil de" dedi.

Erzurum'un merkez Aziziye ilçesindeki bir arsanın, sahte belge düzenlenerek FETÖ/PDY'ye finans sağlamak üzere satışının sağlandığı iddiasına ilişkin, aralarında Aziziye eski Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in de bulunduğu 12'si tutuklu 35 sanığın yargılanmasına devam edildi. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen 15'nci celsede birleştirilen dosya sanıklarından işadamı Mustafa Yıldız'ın savunması dinlendi. Örgütle bağlantılı  Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD), Doğu Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) gibi kuruluşlarda başkanlık yapan Mustafa Yıldız hakkında hazırlanan iddianamede, evinde ve aracında yapılan aramada 'Kürtler, PKK ve A.Öcalan' isimli kitabında aralarında bulunduğu bazı yasaklı yayınlar ele geçirildi. 15 Temmuz sonrası el konulan FETÖ'ye ait Aziziye Koleji'nin en üst katında bulunan sekizgen şeklindeki gizli toplantı salonu bulunmuştu. Yıldız, mahkemede yaptığı savunmada şunları söyledi:

"Savcı bana 'Aziziye Koleji'ndeki sekizgen salona gittin mi?' diye sordu. Evet biliyorum, vali beylerle oturmuştum toplantıda. Fotoğraf ve videoları var, sunabilirim. Onlara suç değil, bana suç. Aslında bana da suç değil de.17-24 Aralık öncesi başkanlık yaptığım dernekler yasal olarak kabul edilen saygın ve ticari alanda faaliyet gösteren yerlerdi. Faaliyetlerimiz kapsamında cumhurbaşkanı, başbakan, ekonomi bakanı ile görüşmelerim oldu. Dernekler masasından video ve fotoğrafları istenebilir. Pensilvanya'ya gittim. Gittiğimde bakanlar, milletvekilleri de vardı. Azeriler'in bir sözü var 'onlara edelettir bize kabahat mi?' Onlara suç değil bana suç mu?" 

Duruşma savcısı Fatih Yılmaz mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaada, 22 sanığın 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar, bu sanıklardan 8'inin ayrıca 'ihaleye fesat karıştırma' suçundan 7 yıla kadar hapis cezasına mahkum edilmesini talep etti. Duruşma, sanıkların ve avukatlarının esas hakkında savunma yapmaları için süre vererek ertelendi.

Hümeyra PARDELİ/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.