Fevzi Bey, emin olun zor değil!

 

Birçok şehirde belediyelerin meclis toplantıları canlı yayınlanır.

 

Sonuçta halk olarak oy vermişsiniz, olanı biteni görmek, şehrin kaderiyle ilgili kararların nasıl alındığını bilmek hakkınızdır.

 

Erzurumlu bu haktan mahrumdur.

 

Şehrimde Meclis toplantıları kapalı kapılar ardında yapılır.

 

Ne olup bittiğinden çok sonra haberiniz olur. Bir bakmışsınız mahallede yeni binalar yükseliyor.

 

Çünkü o toplantılar gazetecilere yasaktır.

 

Aslında kanunda böyle bir şey yok, lakin 2014’ten bu yana başta Büyükşehir olmak üzere tüm belediyeler keyfi bir uygulama içinde.

 

Sözüm ona şehirde gazetecilerin haklarını savunan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ile Erzurum Gazeteciler Cemiyeti var.

 

Ama sadece isimleri var. Al birini vur ötekine! Korkularından ağızlarını açamazlar.

 

Her neyse…

 

Haliyle birçok şeyden haberimiz de haberiniz de olmaz.  

 

E, tabi muhalefetteki üyeler de sus pus olunca, başkanlar da sayıca çok olan ‘Cumhur İttifakı’ da istediği atı koşturur.

 

‘Biz yaptık oldu’ derler.

 

Şeffaflık kelimesi lügatlarından kalkar.

 

Son örneğini İspir’deki arazi mevzusuyla bir kez daha gördük.

 

‘Jeoloji mühendisinin odasında neler döndü?’ dedim, sorular sordum.

 

Sonuçta ortada MHP grubunun çok ciddi iddiaları vardı. İtiraz edip, şerh koymuş bir de ret oyu vermişlerdi.

 

Öyle ki, ‘jeoloji mühendisinin odasında neler döndü’ cümlesini bizzat MHP Grup Başkanı Seyfettin Liman kurmuştu.

 

Üç gün geçti.

 

MHP grubu, yazdıklarıma “yalan” demedi, itiraz etmedi.

 

Ses, sanıyorum adının geçmesinden rahatsız olan Başkan Vekili Fevzi Polat’tan geldi. Vur - kaç gibi cılız bir mesaj gönderdi.

 

Satırı satırına şöyle:

 

“Sayın Onur Sağsöz, haberiniz çarpıtmalarla dolu ve bir çok yönden de gerçek dışıdır. Gazetecilik etiği ile de bağdaşmayan algı operasyonu ürünüdür. Yarın bu konu ile alakalı meclis tutanak dökümleri üzerinden iddialarınıza cevap vereceğim.”

 

Üzerinden üç gün geçti, cevap gelmedi. 

 

Fevzi Polat Bey, şehrimin köklü bir ailesinin ferdidir. Yıllardır siyasetin içinde çizgisi belli saygın bir kişiliktir.

 

Ancak görüyorum ki, bu mesajıyla deneyimlediği siyasetin çirkin yanını ve de tahammülsüzlüğünü ortaya koymuştur.

 

Fevzi Bey’e yardımcı olmak isterim.

 

Efendim, yazımı tekrar okursanız iddia sahibinin ben değil, MHP grubu olduğunu görürsünüz.

 

Haliyle ‘gerçek dışı’ dediğiniz konu MHP grubunun şerh koyup, ret oyu verdiği bir karardır.

 

Ayrıca asıl ‘algı’, MHP grubuyla kapalı kapılar ardında şehrimle ilgili kararlar alırken, dışarı çıktığınızda ‘can ciğer kuzu sarması’ fotoğrafı vermenizdir.

 

Fevzi Bey, gelin gerçekte buluşalım ve bunu sadece bu konuda değil, Meclis’te alacağınız her kararda yapalım.

 

Siz ki, Büyükşehir’de sözü geçen isimsiniz, ikna edin Başkan Mehmet Sekmen’i Meclis toplantılarını canlı yayınlayın. Kaldırın ‘keyfi yasağı’ gazeteciler Meclis’te olsun.

 

Böylelikle hem tüm ‘Erzurumluların hakkı’ olanını verir, hem de gerçeği arayan benim gibileri yalancılıkla itham etmemiş olursunuz.

 

Emin olun zor değil Fevzi Bey! 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • MENEGE Lİ 04 Temmuz 2023 01:13

    Belediye canlı yayın falan yapmasın onun için de Kardelen tv ile anlaşıp dünyanın parasını verme yoluna gidebilir. Belediye ilk önce çalıştırdığı işçinin hakkını versin. Kamu işçisi 22.000 alırken belediye işçisi asgari ücrete mahkum edilmiş durumda. Onuda zamanında ödeyemiyor. Emekli olan personelin parasını 1 sene so ra ödüyor. Mng nin önüne fen işleri başkanı show yaparak sözüm ona asfalt döküyor. Ne asfaltı resmen zift dökmüş bırakmış. Bu yoldan vekil bakan protokol geçiyor mu acaba? Kendileri uyuyor bari şöförleri özel kalemleri uyarsın lütfen tam bir rezalet yaya geçerken ziftler ayağımıza yapışıyor

  • Ahmet Güzelyayla 03 Temmuz 2023 06:53

    İşçinin hakkını ödeme, yollara kalitesiz asfalt at, üniversitenin arazisini Hilton?a ver ağaçları kes saçma sapan yol aç olimpiyat millet bahçesini fabrikaya ver fuar Alanı dururken yeni fuar yap sonra Mng ye hibe et Erzurum?da işler durulen Aşkale çimentonun akçeli işlerine gir sonrada belediyecilik yapıyorum diyin. Bunları kimse unutmayacak bu şehre zarar veremler hem bu dünyada hem ahirette rahat yüzü görmesin görmesin nefesini veremesin.

  • Ayaz Kaan 23 Haziran 2023 17:59

    Erzurum sahipsiz makam sahipleri boş. 2023 yılının başından beri Erzurum Büyükşehir belediyesi işçilerinin maaş farklarını ikramiyelerini 6 aydır ödemedi, 2022 yılında belediye şirketine verilen tıkıt ihalesinden işçinin alacağı içerde bayrama 5 gün var herşeyin fiyatı artarken işçinin parası eriyor alım gücünü kaybediyor. Sendika tamamen fiyasko .... Hem bu dünyada hemde ahirette haram zıkkım olsun çalışanın hakkını vermeyenlere Akp milletvekilleri Akp idarecileri hepiniz bunun mebaline ortaksınız

  • Hani kablo 23 Haziran 2023 14:58

    Sorsan biz enerji a.şde kaçak elektrikte kullanmıyoruz der bunlar hani borçdan dolayı dolayı tedaş kesmiştiya ondan sonrasından bahsediyorum

  • ali er 23 Haziran 2023 13:04

    mng önüne 2 senede 3 defa asfalt attılar ve yine son cumhurabaşkanı geldiğinde asfalt yaptılar. cumhurbaşkanı erzurumdan ayrılmadan asfalt bozuldu. böyle sahtekarlık olmaz. hursızlığın bu kadarı olmaz. aynı gün atılan asfalt nasıl bozulur. bu nasıl belediye bu nasıl fen işleri külliyeten bozulmuş. bunlardan şehire hiçbir fayda olmaz. güya yol açıyorlar. orman böle müdürlüğünün fidanlığı, üniversitenin çiftliğini yok ettiniz agaçları keserek vatana öyle bir zarar verdiniz ki yunan rus işgal etse bu kadar zarar verirdi. sizi bu cuma Allaha havale diyorum.

  • ali er 23 Haziran 2023 13:00

    müslümanız ama çalarız çırparız yalan dolan ihaleye fesat karıştırma. usulsuz imar hertürlü günah bizdedir. adımız müslüman işimiz kafirdir.

  • Dadaş2 23 Haziran 2023 00:21

    Bir diğer husus israf konusunda dışarıdan kiralanan binek araçlar ve Şehir dışındaki seyahatlarda harcanan paralar, Her Daire başkanıma ve şube müdürüne hem dışarıdan araç veriliyor,

  • Bld çalışıyor 23 Haziran 2023 00:11

    Sürekli bir araç açılışı yada filo açılışı yapılmakta , Evet yeni araçlar alınmakta ama alınan araçlar sürekli farklı yerlerde defalarca açılışa götürüyor. Bir sürü para verilerek alınan araçların Attıkları asvaltta ortada. Bir diğer husus israf konusunda dışarıdan kiralanan binek araçlar ve Şehir dışındaki seyahatlarda harcanan paralar, Her Daire başkanıma ve şube müdürüne hem dışarıdan araç veriliyor, hemde belediye den

  • Ahmet efe 22 Haziran 2023 09:20

    Fevzi beyin gerçekten asaleti var onuru var ve bunu kimse için lekelemez. sekmen bugün var yarın yok artık ama Polat burada kalacak lütfen Erzurum?da Polat ismini lekelemeyin. İspirde böyle şeylere izin vermeyin. Erzurum?da terminal caddesine bir çözüm getirin artık bu yol kapasiteyi taşımıyor özellikle Mng nin taşınmadı gerekiyor

  • Salih taş 21 Haziran 2023 20:25

    Belediyelerde 696KHK ile çalışan kariyer aş. işçileri olarak, aynı belediyede aynı işi beraber yaptığımız kadrolu işçilerle aynı haklara sahip olmak istiyoruz. İşçiye hakkını vermeyen bir belediye kamunun da gazetecinin de hakkını vermez. TORPİLLİ sözleşmelilere kadro verilirken bizlere KADRO neden verilmiyor? Kadro almak için akparti li olmakta yetmiyor birde torpil gerekiyor galiba! Kominist Tunceli belediye başkanından biraz örnek alın.

  • halisdemir 21 Haziran 2023 19:58

    hodri meydan tbmm bile tvden yayın yaparken il belediye meclisi de şeffaf olsun. fevzi bey lütfen bu ricayı yerine getirin. ihaleler olsun canlı olsun. hiçbir şaibe olmasın. Ayrıca ispirdeki olay çok önemli bakın hergün deprem oluyor lütfen söylermisiniz belediye ne yapıyor nerede toplanacağız . toplanma alanı nerededir. bunlar halka açık açık ilan edilmeli. mhp lileride kutlarım usulsüzlüğe engel olmuşlar.

  • Fevzi Polat 21 Haziran 2023 19:21

    Onur bey yukarıda yazdığım notu yayınlamaktan imtina ettiğiniz için, devamında size bu konu ile alakalı cevabi yazımı yazma gereği duymadım. Benim görev bilincim; kamuya ait görev ifa edenlerin, istişareyi esas alma, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim sergilemeyi, ihtiyari değil, mecburiyet olarak kabul ettikten sonra o koltuğa oturmaları gerektiği yönündedir. Beni yakından tanıyanlar da bu hassasiyetimi bilirler.