Bölge Haber Girişi : 03 Eylül 2010 00:01

Fevzi Budak adliyeye sevk edildi!..

Fevzi Budak adliyeye sevk edildi!..
Erzurum'da İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nde sahte belge düzenlenerek kamu kurum ve kuruluşlarından haksız kazanç elde edildiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında polis tarafından gözaltına alındı

Erzurum Ajans-Erzurum'da İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nde sahte belge düzenlenerek kamu kurum ve kuruluşlarından haksız kazanç elde edildiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında polis tarafından gözaltına alındıktan sonra Emniyet'te ifade veren Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Adliye'ye sevk edildi.

Erzurum'da yaklaşık 27 yıldır Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Fevzi Budak, bugün (Perşembe) Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan makamında gözaltına alındı. İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nde sahte belge düzenlenerek haksız kazanç elde edildiği iddiasıyla 8 aylık takibin ardından başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan Budak, emniyette yaklaşık 6 saat sorgulandı. Budak, daha sonra Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade vermek üzere adliye binasına götürüldü. Operasyonların sürdüğü sırada İl Özel İdaresi'nden haksız bir şekilde 1.5 milyon lira ödeme yapılan işadamı Bayram Karabacak'ın Budak'a gönderdiği SMS'de "Beni kurtar. Ya da peşimden gelirsiniz" tehdidi üzerine Budak'ın geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Erzurum'daki bazı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) onarım yaptırılmadan altı ayrı hak ediş raporuyla müteahhit Bayram K.'ya İl Özel İdaresi'den 1 milyon 359 bin lira ödendiği ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok ve Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak tarafından hazırlanan tutanak, valilik ve Cumhuriyet Savcılığı'na 1 Aralık 2009'da verildikten sonra savcılık soruşturma başlatırken Vali Sebahattin Öztürk, İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş istemişti.

Gözaltına alınan müteahhit Bayram K, önce "Evet ben bu yolsuzluğu yaptım. Üç yıldan beri bir gün ortaya çıkar diye uyku uyuyamıyorum. Beni kurtarın" diyerek borcunu ödemek için Özel İdare Müdürlüğü'ne çekleri teslim etti. Bankalardaki hesabına ve mal varlığına el konulan 36 yaşındaki Müteahhit Bayram K, olayın savcılığa intikal ettirilmesi üzerine ortadan kayboldu.

Yapılan teknik takip sonucu geçen hafta Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel İdare Müdürlüğü'nde operasyonlar düzenlendi. Sahte belge düzenleyerek kamu kurumunu dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan N.K. ve A.U. tutuklandı, İl Özel İdare Müdürlüğü'nde görevli Ö.D, T.Y. ve M.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yaklaşık 27 yıldan bu yana Erzurum'da Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Fevzi Budak, Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik tarafından 2 Mayıs 2003'ten bu yana 11 kez görevinden alındı. Şırnak, Muş, Ankara, Kütahya, Çanakkale ve İstanbul'da çeşitli görevlerde bulunan Budak, son olarak 2009'un Şubat ayında Erzurum Birinci İdare Mahkemesi'nin kararıyla Ankara'dan Erzurum'a döndü. 11 kez alındığı koltuğuna 12'inci kez dönen Budak, Milli Eğitim Bakanlığı'na Nimet Çubukçu'nun atanması ile başka bir yere tayin edilmemişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.