Fevzi Budak Fırfırik sayesinde Mahkemeyi kazanmış!

Bugün Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın emrinde pasif bir görevde bulunan ve adeta 'bankamatik memuru' olarak kalan Fevzi Budak anlatmasaydı inanmayacaktım! Meğerse yayın hayatına Ramazan bayramında yeniden başlayacak olan Fırfırik bir keresinde mahkemede göreve iade kararına vesile olmuş! Yine Fevzi Budak'ın ifadesiyle Erzurum'da 'hoşgörü kültürü'nün gelişmesinde önemli rol oynayan Fırfırik, bir kere de aynı müdürün yeniden göreve dönmesinde başrol oynamış! Nasıl mı? Bakın geçen gün Erzurum Gazeteciler Cemiyeti lokalinde sohbet ettiğim Budak, ne dedi:

***

" Halen Şanlıurfa'da Valilik yapan Celalettin Güvenç'le yaşadığım sorunlar sır değil. Beni mahkeme kararı ile kaç defa göreve dönmeme rağmen görevden alınmam için müfettiş görevlendiriyordu. Yine öyle bir soruşturma esnasında Vali bey benim yıprandığımı göstermek için Fırfırik'de hakkımda yapılan esprileri müfettiş raporuna ekletmiş ve bunu mahmemeye sunmuştu. Amacı, benim mizah dergilerinde alay konusu olduğumu göstermekti! Bu sayede dalga konusu olduğumu ve bu görevde bulunmamam gerektiğini hedefliyordu. Oysa hiç bilmezdi ki o Vali de aynı dergide kaç defa mizah konusu olmuştu. Ben de o hafta Fırfırik'de Vali Celalettin Güvenç ile ilgili bir espriyi savunma ekime koydum ve mahkemeye sundum. Ben de mahkemeye dedim ki, 'Vali bey de bu mizah dergisinde konu oluyor. Bu durumda o da alay konusu'. Bunun üzerine de mahkeme yine beni haklı buldu ve göreve iademi sağladı".

***

'Murat Ertaşla Divit Kalem' Proğramı için Salı günü gittiğim Kardelen TV'de ki canlı yayında süre kısıtlı olduğu için bu ve buna benzer bir çok şeyi anlatamamıştım. Hafta sonu da olması sebebiyle kafanızı başka ağır konular ile meşgul etmeme adına Fırfırik konusuna girmeyi tercih ettim. Gerçekten de iki defa yayın hayatına ara veren ve 10′ncu yılına giren Fırfırik'in şehirde bazı hayırlı hizmetleri de oldu. 'Kim Şık Kim Rüküş' köşemiz sayesinde bir çiftin evlendiğinden tutun da, kıyafetine artık daha önem veren insanların olmasına da vesile olduğumuzu söylemeliyim. Herşeyden önce kimsesiz ve bakıma muhtaç sözde yazarımız Nevriye Eze'nin tam teşekküllü bir Bakımevi'nde kalmasını sağladık! Türkiye'de en uzun soluklu yerel tek mizah dergisi olması sayesinde Erzurum bu sektörde önemli bir yer elde etti, herşeyden önce. Fırfırik, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde bir öğretim görevlisi için tez konusu bile oldu!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.